Pääkaupunkiseudun uusi matka-aikamatriisi julki 17.5.2023!

Miten saavutettava pääkaupunkiseutu on autoilijalle, pyöräilijälle tai joukkoliikenteen matkustajalle? Tukeeko kaupunkiympäristön vihreys miellyttävää ja terveellistä liikkumista? Miten on liikkumismahdollisuuksien tasa-arvon ja ympäristöllisen kestävyyden laita? 

 Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan näistä teemoista Helsingin yliopiston 17.5 Tiedekulmaan (9.30-11.00) ja Porthanian Urbariumiin (11.30-13.00). Digital Geography Lab-tutkimusryhmän järjestämään tilaisuuteen.

Tilaisuuden ensimmäisessä osassa (klo 9.30-11.00) julkaistaan pääkaupunkiseudun uusi matka-aikamatriisi 2023. Matka-aikamatriisi on avoin paikkatietoaineisto, joka mahdollistaa matka-aikojen vertailun eri kulkutavoilla pääkaupunkiseudulla. Paljon käytetty tietoaineisto on ollut saatavilla vuodesta 2013 lähtien. Se julkaistaan nyt neljättä kertaa, mikä sallii saavutettavuudessa tapahtuneiden muutosten tarkastelun entistä pidemmältä ajalta. Tilaisuudessa esitellään Matka-aikamatriisin tuottamisen taustaa, käyttömahdollisuuksia sekä kuullaan kommentteja käyttäjiltä.

Matka-aikamatriisin julkaisun jälkeen suuntaamme katseen tulevaan. Esittelemme Digital Geography Labissa juuri käynnistetyn viisivuotisen GREENTRAVEL-tutkimushankkeen, jossa selvitetään matkustusympäristöjen laatuun ja vihreyteen liittyviä mieltymyksiä sekä niihin kytkeytyviä hyvinvointivaikutuksia ja näiden alueellista, vuodenaikaista ja yhdenvertaista saatavuutta.

Tilaisuuden toinen osa (klo 11.30-13.00) koostuu GREENTRAVEL-hanketyöpajasta. Työpajan tavoitteena on kerätä näkemyksiä kaupunki- ja liikennesuunnittelun tietotarpeista liikkumisympäristöjen laadun osalta, pohtia liikkumisympäristön laadun hyvinvointivaikutuksia, oppia kaupunkien käynnissä olevista strategia- tai suunnitteluprosesseista sekä pyrkiä edistämään kaupunkien ja tutkijoiden yhteistyötä hankkeen aikana.

Tilaisuuden ensimmäisen osan jälkeen on kahvitarjoilu. Työpajaan osallistuville tarjoamme myös pientä purtavaa.

Rekisteröidy mukaan 12.5. mennessä täyttämällä ilmoittautumislomake.

Tervetuloa!