Le favole di buonanotte

Kun syksyn illat alkoivat pimentyä, DC:n ihmisten joukossa kehittyi idea iltasaduista. Oli ehtinyt kulua niin kauan siitä, kun kukaan on kuullut viimeksi iltasatuja! Päätettiin siis kokoontua porukalla yhteen lukemaan kirjaa ääneen ja syömään kakkua. Ensimmäistä kertaa varten tehtiin netin välityksellä äänestys, jonka voitti Italo Calvinon Le città invisible, vaikka Collodin Pinocchio olikin kova vastus. Istuttiin Saijan sievässä kodissa pehmeillä sohvilla ja luettiin ääneen ringissä ja oli kovin mukavaa. Ideana oli myös sekä yhdessäolon ja iltasatujen lisäksi italiankielen harjoittaminen ja käyttäminen erilaisista aksenteista välittämättä.

IMG_9656

Koska iltasatuilta oli ollut niin menestyksekäs, kokoonnuttiin vielä uudestaan, mutta sillä kerralla luettiin Gianni Rodarin Il libro degli erroria, joka oli oikein hauska. Aina on hyvä syy kokoontua, mutta mikä sen parempi tapa viettää iltaa kun mukava kirja, mukavia ihmisiä ja teetä. Toivottavasti iltasatuperinne jatkuu vielä vuodenvaihteen jälkeenkin!