Esittely

Kerää palautetta, tutkimusaineistoa tai ilmoittautumisia helposti ja kätevästi verkkolomakkeella!

Tietotekniikkakeskus tarjoaa sähköisen lomaketyökalun, E-lomakkeen, yliopistolaisten käyttöön. E-lomakkeella voit rakentaa, julkaista, muokata ja kopioida verkkolomakkeita kevyeen hallinto-, tutkimus- tai opetuskäyttöön. Verkkolomakkeen tekeminen onnistuu helposti, ohjelmointitaitoja et tarvitse. E-lomaketta käytetään verkkoselaimella (esimerkiksi Internet Explorer, Mozilla Firefox) – ohjelmistoasennuksia omalle työasemalle ei tarvita.

Yhtä verkkolomaketta voi laatia, ylläpitää ja käsitellä usempi henkilö. Lomakkeista on mahdollista laatia myös erikielisiä versioita. Lomakkeelle kertyneet vastaukset tallentuvat yliopiston omille palvelimille ja voit käsitellä vastauksia omassa raporttinäkymässään selaimessa tai siirtää tiedot helposti talteen omalle tietokoneellesi tai jatkokäsittelya varten esimerkiksi Excel- tai SPSS-ohjelmistoihin. E-lomakkeen vastausaineistoista voit raportoinnin yhteydessä laatia halutessasi julkisia koosteita.

Huomoithan henkilörekisterin muodostumisesta aiheutuvat tietosuojavaatimukset rekisterin ylläpitäjälle, joten E-lomakkeella ei saa kysyä arkaluonteisia henkilötietoja (lue lisää). Tutkimuslomakkeille, joilla tutkittavan henkilön yhdistäminen henkilötietoihin on tärkeää, on tietosuojan edistämiseksi helpointa käyttää erillistä tutkumustunnusta tutkittavalle, joka on yhdistettävissä tutkittavaan muussa rekisterissä E-lomakkeen ulkopuolella.

Mobiilioptimoituja yksinkertaisia lomakkeita varten kannattaa myös tutustua Office 365-palvelun Forms-lomakepalveluun!

E-lomakkeen ohjeet tukiwikissä ja tekninen tuki osoitteessa: helpdesk (ät) helsinki.fi.