Muinais-DNA-tutkimuksesta HS:n Kuukausiliitteessä

Tämänpäiväinen Hesarin Kuukausiliite esittelee tutkimusprojektiamme. Anu Nousiaisen kirjoittama feature-juttu on epätavallisehkosti verkossa myös ei-tilaajien saatavilla, ainakin toistaiseksi, joten sitä voi käydä lukemassa kuka vain: http://dynamic.hs.fi/2018/dna/.

Juttu seuraa arkeologiselta kaivaukselta Valkeakoskelta löytyneen hampaan matkaa Saksan muinais-DNA-laboratorioon ja kertoo samalla muinais-DNA-tutkimuksen uusimmista tuloksista – lähinnä Keski-Euroopasta, sillä Suomen-tulosten julkaisua vasta odotellaan (kuumeisesti!).

Itse en ollut jutussa mukana kuin taustahaastateltavana, mutta oli äärimmäisen mielenkiintoista päästä seuraamaan ison lehtijutun tekoprosessia niinkin läheltä. Ja lopputulos on melko magee! Tekninen härpäke, jolla jutun liikkuvat kuvat on toteutettu, valitettavasti tökkii ilmeisen alustariippuvaisesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *