Aktuellt 1/2018

1. Bedömning och registrering av Examinarium-tentamen
Från och med början av december 2017 har lärarna inte behövt skilt skicka helhetsprestationer till Studentrådgivnigen. När läraren klickar på ”Lås bedömning och informera studerande” -knappen skickas prestationen för registrering. Då får studierådgivarna följande morgon ett meddelande om de överförda helhetsprestationerna som är redo för registrering. Möjliga korrigeringar till helhetsprestationerna görs i Oodi via Studentrådgivningen. Ej Bedömninig-alternativet kan användas, när läraren av någon anledning inte kommer att bedöma tentamen alls. När alternativet väljs kommer studerande inte att få ett mail om sin bedömning och prestationerna skickas inte till Oodi för registrering.

2. Tentamsvaren lagras i Examinarium i 12 månader
Kom ihåg att tentamenssvaren lagras i Examinarium i 12 månader. Om du behöver svaren eller betygsinformationen längre än i 12 månader, kom ihåg att spara informationen för dig själv.

3. Antal tillåtna försök
I grundinformation för tentamen i Examinarium finns en inställning ” Maxantal prestationsgånger ”. Den här inställningen definierar hur många gånger tentamen kan tas före bedömningen. Bedömningen ger ett försök till. Om studeranden avbryter tentamen eller inte kommer till tentamen (No-show) har de använt ett försök. I dessa fall kan läraren släppa ett försök för studerande (om antalet tillåtna försök är uppfyllda). För att släppa ett försök väljer du först tentamen från ditt arbetsbord och väljer sedan ” Avbrutna tentamensförsök”. Du kan också ändra inställningen för antalet tillåtna försök. Från Arbetsbordet välj Tentamen, välj sedan rätt tentamen, ändra inställningen och Spara.

4. Nytt Examinarium-utrum öppnas i Viikki och möjlighet att ta prov i Lahtis
Nytt Examinarium-utrum med sex datorer öppnas på Viikki Campus i februari. Rummet ligger på fjärde våningen i Infocenter Korona. Nuvarande utrum med två datorer kommer att stängas efter det. I nära framtid kommer studerande också ha möjlighet att ta tentamen i Lahti i Niemi Campus.

5. Webinarium serie från Exam-konsortium
Webinaari 2: 1+2 = matemaattisten aineiden tenttiminen
EXAM-konsortion Akvaariorakkautta? -webinaarisarjan seuraavassa webinaarissa perjantaina 2.2.2018 kello 13.15 -14.45 Osoite: https://connect.funet.fi/akvaariorakkautta
Alustaja: Mikko Lammi (TTY)
Puheenvuoro 1: Matematiikan EXAM- tentti & Matlab (yliopistonlehtori Simo Ali-Löytty, Tampereen teknillinen yliopisto)
Puheenvuoro 2: Matematiikan EXAM-tentti: Excel- ja aineistoliitteiden käyttö (lehtori Juha Nurmonen, Haaga-Helia)
Webinaari 3: Tehoa tenttimiseen – arviointia EXAMilla. Aika: perjantai 16.3.2018 kello 13.15 -14.30
Webinaari 4: Tenttejä yli organisaatiorajojen. Aika: perjantai 6.4.2018 kello 13.15 -14.30