Tästä se lähtee!

(c) Riikka Helminen

Syksy on tulla tupsahtanut nopeasti keskuuteemme. Tuntuuko siltä, että vasta äskettäin tulostit juuri julkaistut pääsykoeartikkelit ja aloitit mahdottomaltakin tuntuvan pänttäämisurakan? Eikä siitäkään kauaa tunnu olevan, kun hartaasti odotettu hyväksymiskirje kolahti postiluukusta sisään ja opiskelupaikkasi varmistui. Nyt on kuitenkin vihdoin aika valmistautua tulevaan, nimittäin fuksisyksyyn!

Syksy tarkoittaa usein hämärtyvien iltojen lisäksi uusia alkuja, uusia kokemuksia ja uusia ihmisiä. Meille tuutoreille se tarkoittaa toki uuden lukukauden alkamista ja opiskelujen jatkumista, mutta erityisesti uusien opiskelijoiden vastaanottamista. Ja siitäkös me tutisemme innosta! Olit sitten muutaman välivuoden viettänyt, suoraan lukiosta tuleva tai jo yhden tutkinnon suorittanut uusi opiskelija, kaikille löytyy varmasti jotakin uutta ja innostavaa.

Tapaamme ensimmäisen kerran perjantaina 23.8. ennakkopiknikin merkeissä. Piknikin tarkoitus on tuoda yhteen yleisen ja aikuiskasvatustieteen uudet fuksit ja tuutorit sekä valmistaa kaikkia tulevaan orientoivaan viikkoon, ja koko loppusyksyyn. Ohjelmassa on rentoa tutustumista, tuutorien järjestämää ohjelmaa ja hauskanpitoa. Uuteen ympäristöön on jännittävää tulla yksin, mutta tuutoreina voimme taata, että tutustuminen uusiin opiskelukavereihin käy melkein huomaamatta. Ennakkopiknikin jälkeen tunnet jo ainakin kourallisen naamoja, joiden läheisyyteen voit sitten hakeutua maanantaina orientoivien viikkojen alkaessa.

Etkö pääse tulemaan perjantaina? Ei mitään syytä huoleen. Et ole suinkaan ainut, joka näkee uudet kaverinsa vasta ensi viikolla tai sen jälkeen. Maanantaina tapaamme fuksiryhmissä ennen orientoivaa infoa, ja silloin joukkoomme liittyy taas monta uutta naamaa. Älä kuitenkaan jätä ennakkopiknikkiä väliin vain jännityksen vuoksi. Allekirjoittaneella on edelleen tuoreessa muistissa viime syksyn ensimmäinen tapaaminen, jota jännitti kuin ensimmäistä koulupäivää. Mitään pahaa ei kuitenkaan käynyt, vaan into aloittaa opinnot tuoreena kasviksena kasvoi entisestään.

Tapaamme perjantaina Siltavuorenpenger 5:n edessä klo 18.00. Ota mukaan omat eväät ja ennakkoluuloton asenne! Meidät tunnistat turkooseista haalareista. Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Odottavin terveisin koko tuutorilauman puolesta,

Tytti Huttunen

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *