Orientoivat viikot

Ensimmäinen orientoiva viikko yliopistolla alkaa huomenna maanantaina 26.8. Orientoiva viikko on kaikkia uusia opiskelijoita varten ja sen tarkoitus on valmistaa fukseja varsinaisiin opintoihin, jotka alkavat monella 3.9. tiistaina.

Mitä orientoivilla viikoilla tapahtuu?

Me tuutorit olemme omistautuneet teille fukseille koko ensi viikon ajan, sillä omat opintomme eivät ole vielä alkaneet. Viikolla osan tilaisuuksista järjestää käyttäytymistieteellinen tiedekunta, osan kasvatustieteiden laitos ja osan ihan me tuutorit ja ainejärjestöt. Tiedekunnan ja laitoksen järjestämät tilaisuukset ovat sisällöltään hieman virallisempia, ja sisältävät paljon uutta ja tärkeää informaatiota. Osa näiden tilaisuuksien sisällöstä tulee menemään ohi korvien, sillä kaikkea on mahdotonta omaksua yhdellä kertaa. Ei paniikkia! Tätä varten me tuutorit pyrimmekin suodattamaan pursuavasta tietotulvasta olennaisimmat jutut teille fukseille, jottei päänne menisi aivan pyörälle.

Tiedekunnan infotilaisuuksissa käydään läpi yliopisto-opiskeluihin liittyviä asioita yleisemmin, kun taas laitoksen järjestämissä tilaisuuksissa pureudutaan juurikin kasvatustieteiden opiskeluun. Me tuutorit opastamme tarkemmin käytännön asioissa, kuten suunnistamisessa Siltavuorenpenkereellä, kampuksilla tai nälän yllättäessä Unicafeissa. Neuvomme myös kädestä pitäen, kuinka ilmottaudutaan kursseille ja tentteihin. Tuutorien järjestämät tapaamiset ovat sisällöiltään rennompia, ja elävät myös fuksien toiveiden mukaisesti.

Mihin kannattaa osallistua?

Lähtökohtaisesti kaikkeen kannattaa osallistua, mutta on ymmärrettävää, että omat aikataulut eivät aina anna periksi. Tiedekunnan ja laitoksen järjestämät infotilaisuudet ovat siinä mielessä hyvin tärkeitä, että niitä ei järjestetä kuin yhden ainoan kerran. Meillä tuutoreilla on hieman enemmän joustovaraa opastaa teitä fukseja yliopiston käytäntöihin, sillä tarvittaessa autamme teitä mielellään vaikka henkilökohtaisesti. Suosittelemme kuitenkin osallistumista ainakin tiistaina 27.8.  tuutorien järjestämään ATK-infoon ja Siltis-kierrokseen.

Kuinka usein on bileitä ja täytyykö niissä aina juoda alkoholia?

Orientoivilla viikoilla tuutorien ja ainejärjestöjen järjestämiä vapaamuotoisempia illan puolelle venyviä tapahtumia on riittämiin. Suosittelemme lämpimästi myös rennompiin tapaamisiin osallistumista, sillä niissä voi hyvällä omallatunnolla keskustella muustakin kuin WebOodin käytöstä tai kurssi-ilmoittautumisista. Kaikkeen saa osallistua, mutta joukosta voi myös valita oman mielenkiinnon mukaan muutaman sopivan tapahtuman. Otatko suunnaksi esimerkiksi Vuoden ekat bileet vai Mölkkypiknikin? Tai kenties molemmat? Jokaiselle löytyy jotakin.

Opiskeluun liittyy usein vahvasti juhliminen, alkoholilla tai ilman. Juhliminen on hauskaa, mutta kaikki saavat juhlia ja nauttia rennosta seurasta täysin omilla ehdoillaan. Jotkin tapahtumat pyritään myös järjestämään täysin alkoholittomiksi. Kaikkiin tapahtumiin saa tulla vaikka vain käymään ja moikkaamaan omaa fuksiryhmäänsä. Toisaalta iltaa voi jatkaa vaikka aamuun asti, jos siltä tuntuu. Allekirjoittanut voi kokemuksellaan kertoa, että fuksivuonna järjestettiin jos jonkinmoista tapahtumaa, joissa kaikkiin tunsi olonsa tervetulleeksi, saapui sitten pelaamaan Aliasta tai tanssimaan polkkaa. Me tuutorit suosittelemme rohkeasti osallistumista erilaisiin tapahtumiin, ne tasapainoittavat kummasti oloa luentosalissa homehtumisen rinnalla.

Tapaamme fuksiryhmissä maanantaina Siltavuorenpenger 5 A:n edessä klo 10.30. Jos et muista tai tiedä omaa ryhmääsi, tule rohkeasti vetämään turkoosien haalarien lahkeesta, me opastamme sinut oikeaan paikkaan. Jos olet malttamaton, käy tutustumassa etukäteen Fuksien ABC:hen ja aktivoi ATK-käyttölupasi. Tästä se lähtee!

Ennakkopiknikistä kiittäen ja tulevaa viikkoa innolla odottaen koko tuutorilauman puolesta,

Tytti Huttunen

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *