Matemaattis-luonnontieteellisiä maailmanloppuja ti 23.4. klo 14

Tutkijapiirin ensi viikon aiheena on peräti kuuden luennoitsijan esitelmätilaisuus “Matemaattis-luonnontieteellisiä maailmanloppuja”. Tilaisuus järjestetään ensi viikon tiistaina 23.4. klo 14-16 Physicumin salissa E207.

Tilaisuudessa tulemme kuulemaan mm. joukkosukupuutoista, ilmastonmuutoksesta, gammapurkauksista, tietoturvauhkista ja ikuisesti laajenevasta maailmankaikkeudesta. Osa tilaisuuden aiheista saattaa siis olla melko epätodennäköisiä tai spekulatiivisia, osa ei edusta koko maailmankaikkeuden loppua ollenkaan, mutta kuitenkin jonkin tuntemamme maailman loppua tai jotakin muuta ihmiskuntaan kohdistuvaa, vakavaa uhkaa. Tarkoituksena on esitellä kiinnostava kokoelma hyvinkin erilaisia maailmanloppuja – kuitenkin luonnontieteellisestä perspektiivistä ja kohtuuden rajoissa pysytellen.

Tilaisuuden aikataulu on seuraava:

Evoluutiopaleontologian professori Mikael Fortelius, massaekstinktiot klo 14.15-14.30
Maantieteen professori Markku Löytönen, maapallon vesivarat klo 14.35-14.50
Tutkijatohtori Joonas Merikanto, ilmastouhkat klo 14.50-15.05
Tutkijatohtori Teemu Roos, tietotekniset uhkat klo 15.05-15.20
Tutkijatohtori Mikael Granvik, asteroidit ja gammapurkaukset 15.20-15.35
Kosmologian professori Kari Enqvist, kosmologia 15.40-15.55

Tarkoitus siis on, että jokainen puhuja pitää 15 minuutin esitelmän varaten muutaman minuutin kysymyksille ja keskustelulle, joita monipuolinen kokoelma aiheita varmasti herättää. Tiukan aikataulun vuoksi aloitamme heti klo 14.15, joten pyydämme teitä saapumaan ajoissa.

Tervetuloa!

This entry was posted in Tapahtumat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *