Tiederetriitti tulee taas!

Miksi polkupyörä pysyy pystyssä? Miten nestetyppeä voi hyödyntää ruoanlaitossa? Millainen on optimaalinen paperilennokki? Tule ottamaan selvää!

Tutkijapiiri järjestää jälleen viikonlopun mittaisen Tiederetriitin* 4.-6.10., jolloin syvennymme yhdessä arkipäivän fysiikan ongelmiin laskien, kokeillen ja mallintaen. Paikkana on Isojärven leirimaja Pornaisten kunnassa alle tunnin automatkan päässä Helsingistä. Tutkijalinja järjestää tapahtumaan bussikuljetuksen.

Tänä vuonna tapahtuman erityinen tarkoitus on, että tutkijalinjalaisten toteuttamista projekteista on hyötyä myös muille opiskelijoille tulevan kevään Arkipäivän fysiikkaa -kurssin kautta. Tiederetriitin projektit on valikoitu siten, että ne kelpaavat esitettäviksi tai toistettaviksi kurssin luennoilla ja mikäli innokkaita osallistujia riittää, pääsevät myös tutkijalinjalaiset esittelemään projektejaan itse. Tästä luvassa on luonnollisesti myös pieni palkkio.

Viikonloppu on tarkoitettu kaikkien vaiheiden opiskelijoille, eikä ohjelmassa ole pelkästään ympärivuorokautista laskemista ja kokeilemista, vaan myös rentoa yhdessäoloa, lautapelejä ja illanviettoja. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa tämän viikon torstaina 5.9., jolloin 15 nopeinta ilmoittautujaa pääsevät mukaan. Ilmoittautuminen tapahtuu e-lomakkeella, joka julkaistaan tutkijalinjan sähköpostilistalla tämän viikon torstaina klo 14. Ilmoittautuminen päättyy ensi viikon torstaina 12.9., mutta koska Tiederetriitti oli viime vuonnakin erittäin suosittu, kannattaa ilmoittautua ajoissa!

Siis:

Mitä: Kokonainen viikonloppu aikaa toteuttaa useita monipuolisia ja kiehtovia projekteja
Missä: Isojärven leirimajassa Pornaisissa. Tutkijalinja järjestää tapahtumaan bussikuljetuksen.
Milloin: Aikavälillä perjantai-sunnuntai 4.-6.10.
Miksi tulla: Tutki, etsi, pohdi ja ratkaise mielenkiintoisia ongelmia, vietä inspiroivaa vapaa-aikaa ja tutustu muihin tutkijalinjalaisiin.
Miten pääsen mukaan: Seuraa tutkijalinjan sähköpostilistaa tämän viikon torstaina klo 14 ja ilmoittaudu listalle saapuvan e-lomakelinkin kautta.

Tule ottamaan osaa viime vuonna erinomaisen palautteen keränneeseen Tiederetriittiin. Näe, koe ja löydä itse ratkaisu arkipäivän fysiikkaongelmaan ja esittele se muille. Voit halutessasi ehdottaa vielä myös uutta ongelmaa tai rakennusideaa allekirjoittaneelle, liittyi se sitten Navier-Stokes -yhtälöihin tai oman hiukkasilmaisimen rakentamiseen, sekä luonnollisesti kysyä muutenkin tapahtuman yksityiskohdista.

Nähdään Tiederetriitissä!

* = Tiede tarkoittaa todellisuuden ilmiöiden ja niiden välisten suhteiden järjestelmällistä ja arvostelevaa tutkimista sekä sen avulla saatua tietojen jäsentynyttä kokonaisuutta. Retriitti eli retretti (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’ < lat. retraho, ’noutaa takaisin’) on vetäytymistä arkielämästä ja hiljentymistä esimerkiksi hengellisistä syistä tai stressin välttämiseksi. (Lähde: Wikipedia)

This entry was posted in Tapahtumat, Tiederetriitit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *