Pajapilotti

Fysiikan laitokselta on toivottu matematiikan ja tietojenkäsittelyn tyylistä “yleispajaa”, johon voi tulla pyytämään neuvoja kurssin kuin kurssin asioissa. Aina kun yleispajaa on henkilökunnan kesken pohdittu, esteeksi on koettu se, että harva (lue: vielä ei ole ilmoittautunut yhtäkään) kokee olevansa niin varma niin monella fysiikan osa-alueella, että uskaltaisi mennä pajaan valmistautumatta huolellisesti ainakin suurimpien kurssien laskareihin.

Olemme pohtineet, onko fysiikan opettaminen ja opiskelu todella niin erilaista kuin matematiikan ja tietokäsittelytieteen, vai onko syynä liiallinen itsekritiikki, joka estää uusien asioiden kokeilemisen. Koska hyviä ajatuksia ei pidä tyrmätä henkilökunnan mutuilun perusteella, järjestämme pajapilotin joulukuun ensimmäisellä viikolla luokassa D208.

Pajapilotit pidetään ti 2.12. klo 12-14 ja to 4.12. klo 12-14. Tällöin D208:aan suuntaavat eri vaiheessa fyysikon uralla olevat assistentit, jotka auttavat parhaan kykynsä mukaan laskareissa, labraselkkareissa ja muissa päivänpolttavissa kysymyksissä. Pilotin tarkoitus on haarukoida sitä, onko tällaiselle pajalle tilausta, minkätasoisia ongelmia pajaan tuodaan, ja onko “yleisassistentista” hyötyä opiskelijoille keskimäärin. Osallistujilta kerätään tietenkin myös palautetta, jonka perusteella voidaan arvioida, onko tällainen malli mahdollinen Fysiikan laitoksella ja mitä se vaatisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *