Haavoittuvuuden haltuunotto -keskustelutilaisuus 25.1.2018 klo 16-18 Kirjasto 10:ssä

Tutkimushanke järjestää Haavoittuvuuden haltuunotto: kohtaamisia väkivallan parissa työskentelevien kanssa -keskustelutilaisuuden 25.1.2018 klo 16-18 Kirjasto 10:ssä. 

Tervetuloa!

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Miten ennaltaehkäistä sukupuolistunutta väkivaltaa? Mitä apua on saatavilla väkivaltaa kokeneelle? Mitä eri tukimuotoja eri taustoiltaan olevat ihmiset tarvitsevat? Miten väkivalta on kietoutunut yhteiskuntaan ja instituutioihin?

Haavoittuvuuden Haltuunotto –tutkimusprojekti järjestää keskustelutilaisuuden väkivallasta, väkivallan ennaltaehkäisystä sekä vakivaltaa kokeneille tarjotuista tukimuodoista väkivallan parissa työskentelevien asiantuntijoiden kanssa. 

Keskustelutilaisuudessa puretaan väkivaltaa moniulotteisesti sekä laajana yhteiskunnallisena ongelmana, jonka juuret ovat yksittäistä väkivallantekoa syvemmällä että prosessina, joka käsittää väkivaltaista tekoa ennakoivat merkit ja toipumisen osana väkivallan kokemusta. 

Keskustelijat: 

Natalie Gerbert (FM, sosionomi (AMK), kriisityöntekijä (TENTS EU-pätevyys)) on Monika-Naiset liitto ry:n Voimavarakeskus Monikan johtaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus maahanmuuttaja- ja väkivaltatyöstä.

Monika-Naiset liitto ry on sosiaalialalla toimiva monikulttuurinen järjestö, joka kehittää ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja -lapsille, toimii asiantuntijana ja vaikuttajana etniseen yhdenvertaisuuteen ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä sekä edistää kotoutumista tukemalla maahanmuuttajien kansalaistoimintaa.

Voimavarakeskus Monika tarjoaa matalankynnyksen palveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille (Pari-ja lähisuhdeväkivalta, kunniaan liittyvä väkivalta, avioliitoon pakottaminen, ihmiskauppa). Voimavarakeskuksesta vuosittain apua hakee noin 400-500 naista, jotka ovat kotoisin yli 70 eri maasta. Yhteydenottoja on vuosittain noin 3 000. 

Johanna Matikka (YTM, Sosionomi (AMK), joogaopettaja (RYT200)) toimii Ensi- ja turvakotien liiton perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyön tiimissä asiantuntijana. Liitto tukee ja kehittää 31 eri puolilla Suomea toimivan jäsenyhdistyksensä työtä. Jäsenyhdistykset tarjoavat palveluita mm. väkivaltaa kokeneille aikuisille ja lapsille. Yhdistyksissä autetaan myös väkivallan tekijöitä mm. Jussityön ja Lyömättömän Linjan palveluiden avulla. Ensi- ja turvakotien liitto on lastensuojelun kansalaisjärjestö ja työ perustuu vahvasti lapsen edun ensisijaisuuteen. Työskentely tapahtuu mm. traumaviitekehyksestä käsin, pyrkien ennaltaehkäisemään ja vähentämään väkivaltaa, lisäämään turvallisuutta ja vahvistamaan toivoa.

Johanna on tällä hetkellä kiinnostunut väkivaltaa kokeneiden tukemisesta kehollisten menetelmien avulla. Hän on opiskellut traumasensitiivistä joogaa ja Trauma release exercise eli TRE – harjoittelua. Kehollisten menetelmien tarjoaminen väkivaltaa kokeneille, niin lapsille kuin aikuisille on voimavarakeskeistä työskentelyä. Siinä annetaan asiakkaille konkreettisia välineitä toipumisen tueksi sekä tuetaan asiakasta tunnistamaan oman kehonsa rajat ja se, mikä häntä parhaiten tukee. 

Toiminnanjohtaja (YTM), seksuaalineuvoja Mikko Väisänen työskentelee Pirkanmaan Setan hallinnoimassa valtakunnallisessa tuki- ja neuvontapalvelussa. Sinuiksi-palvelun erityisosaamisalueita ovat mm. seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät teemat. Palveluun tulee vuodessa noin 1300 yhteydenottoa koskien mm. itsemäärittelyn oikeutta, seksiä, ulostuloa, moniperusteista syrjintää, viharikoksia ja lähisuhdeväkivaltaa. noin 20 prosenttia yhteydenotoista koskettaa turvapaikanhakijoita. 

KategoriatYleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *