J-semi 16: Reportage

J-komm ordnade ett seminarium med temat Reportage den 26 februari 2016. J-semi lockade många deltagare som lyssnade intresserat och ställde frågor. Först ut var journalisten Anu Silfverberg som talade om Long Play och hur de jobbar. Konceptet med att kunna köpa de långa artiklar man vill läsa är något som är relativt nytt och frågor om hur mycket tid som ligger bakom en artikel och hur reportagen kommer till togs upp av nyfikna deltagare.

jsemi

Efter en intressant föreläsning om Long Play tog Janne Wass (chefredaktör) och Lasse Garoff (producent) från Ny Tid över. De pratade bland annat om hur man skriver ett bra reportage. Många exempel och tips på hur man säljer ett bra reportage fick vi i publiken ta del av.

jseminytid

J-komms egna kommunikationsansvarige Lilli hade förberett helt underbar catering med lite hjälp av proggisen Ville. Det bjöds på bland annat batong med diverse pålägg, frukter, brieost och kaffe. Mat och mingel – perfekt pausprogram!

Till sist fick vi höra om grävande journalistik. Minna Knus-Galán från Yle (bl.a. MOT och Spotlight) delade med sig av många fascinerande historier och erfarenheter. Hur gör man bra journalistik? Många i publiken frågade och diskuterade varför grävande journalistik är så viktig.

 ”Det behövs en läcka, djup förståelse och engagemang.”

 – Minna Knus-Galán

jsemiminna

J-semi -16 var en väldigt lyckad tillställning. Mycket folk, fantastiska föreläsare, god mat och bra feelis. Ser redan fram emot nästa års seminarium!

Author: Deleted User

Special user account.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *