Kriminologiablogi

HUOM. Kriminologiablogi on siirretty Suomen Kriminologisen Yhdistyksen sivustolle.

Rikollisuuden ja kansalaisten turvallisuutta koskevien kysymysten huomioarvo on viime vuosina voimakkaasti lisääntynyt. Väkivallan ja rikosuhkien merkitys yhteiskunnallisen keskustelun asialistalla on kohonnut, ja uuden tyyppisiä rikoslajeja on kehittynyt yhteiskunnan ja teknologian muutoksen myötä. Kriminologian – rikollisuutta ja siihen kohdistuvia reaktioita empiirisesti tutkivan tieteen – tarve on käynyt yhä ilmeisemmäksi.

Helsingin yliopistossa kriminologiaa on voinut opiskella vuodesta 2017 alkaen kriminologian opintosuunnassa. Opintosuunnan kehittämisen yhteydessä ilmestyi myös uusi kriminologian oppikirja. Tässä blogissa teoksen kirjoittajat ja opintosuunnan opettajat kommentoivat kriminologista tutkimustaan, ehkä vähän muidenkin tutkimusta. Blogissa voi esiintyä myös kutsumiamme vierailevia kirjoittajia.