ResearchGuides: tieteenalasi aineistot ja palvelut koottuna

This post is also available in: englanti

RG12

Tunnistatko oman alasi kirjastonhoitajan? Löytyvätkö alasi e-aineistot helposti? Entä miten on uusimman tutkimuskirjallisuuden laita? Kokosimme kaiken tämän tiedon yhteen paikkaan tutkijoiden ja opiskelijoiden tiedontarpeita silmällä pitäen. Ennen tätä olisi kutsuttu ehkä virtuaalikirjastoksi, me kutsumme sitä nimellä ResearchGuides.

Englanninkieliset tieteenalaoppaat sisältävät esimerkiksi osiot:
Welcome: tieteenalavastaavat, uutiset koottuna
Articles: uusia lehtiartikkeleita ja artikkelihakuja
Journals: alan parhaita lehtiä ja lehtihakuja
Books: uudet e-kirjat tai painetut kirjat
Databases: valikoima tieteenalan tietokantoja

Subject guides -tieteenalaoppaita löytyy jo melkoinen valikoima mm. luonnontieteistä, maa- ja metsätaloustieteistä sekä biotieteistä. Keskustan tieteenaloilta teologia, oikeustiede, käyttäytymistieteet, sekä osa yhteiskunta- ja humanistista tieteistä ovat jo saaneet omat oppaansa, ja lisää on tulossa.

General guides otsikon alta löydät oppaita sekä suomeksi että englanniksi kirjaston aineistojen ja palvelujen käyttöön. Esimerkiksi E-kirjaopas tai RefWorks-opas löytyvät nyt helposti yhden palvelun kautta. Kaikki oppaamme löydät jatkossa myös kirjaston verkkosivuilta.

Etsi ja löydä, ihastu ja suosittele – puuttuuko silti vielä jotakin? Palautetta voit antaa suoraan ResearchGuides – palvelun kautta.