Open Access -julkaiseminen on iskussa Meilahden #amchelsinki-kampuksella!

Euroopan unionin esitys kaikkien tieteellisten julkaisujen avoimesta saatavuudesta vuoteen 2020 mennessä on otettu tosissaan Meilahden Academic Medical Center Helsinki -tutkijoiden parissa. Terkko Scholar Chart -palvelu kertoo, että Top 4 lehdistä, joissa kampuksen tutkijat ovat julkaisseet viimeisen 12 kuukauden aikana, peräti kolme on Open Access -julkaisuja (neljäs on kotimainen Duodecim-lehti). Muitakin OA-lehtiä on Top 100:ssa runsaasti.

Siten #amchelsinki -kampuksen laadukas ja runsas julkaisutoiminta noudattaa jo nyt monia Open Science -kriteereitä, ja on syytä odottaa, että kehitys jatkuu tämän trendin mukaisesti myös tulevina vuosina.

Terkko Scholar Chart: https://terkko.helsinki.fi/helsinkischolarchart/

In dramatic statement, European leaders call for ‘immediate’ open access to all scientific papers by 2020 | Science | AAAS:   DOI: 10.1126/science.aag0577