Helsingfors universitet deltar i Helsingfors Pride veckan med paneldiskussion och bokutställning

Inlägget finns också på: Finska Engelska

Förra året deltog Helsingfors universitets bibliotek för första gången i Helsingfors Pride och organiserade en bokutställning om HLBTIQ-studier och en paneldiskussion i Kajsahuset med stor framgång.

I år förenar biblioteket sig med Helsingfors universitets jämställdhets- och likabehandlingskommitté och organiserar Vindar av förändring – polyfoni! paneldiskussion i en mer rymlig plats på Tankehörnan (Universitetsgatan 4) den 27 juni med början kl 15.

Evenemanget öppnas av prorektor Tom Böhling och öppningstalet ges av presidenten Tarja Halonen. I år panelhögtalare inkluderar doktorand och ordförande för Seta Sakris Kupila, docent av utbildningssociologi och seniorforskare Jukka Lehtonen, Helsingfors universitets prorektor Tom Böhling och förespråkare för transpersoners rättigheter och en sociologistudent Hippu Helminen, som identifierar sig som en icke-binär person.  

Evenemanget kommer att hållas på finska, men publiken har möjlighet att ställa frågor även på svenska.

  • Kl 15.00 Öppningsord, prorektor Tom Böhling
  • Kl 15.05 Studentkårens sångare
  • Kl 15.15 President Tarja Halonens tal
  • Kl 15.25 Långt liv rop för jämställdhet och likabehandling och för 50-årsjubileum för Pride!
  • Kl 15.26 Vindar av förändring – polyfoni! -paneldiskussion
  • Kl 16.20 Studentkårens sångare
  • Kl 16.29 Avslutas evenemanget, prorektor Tom Böhling

Facebook evenemang för Vindar av förändring – polyfoni! paneldiskussion
Facebook evenemang för Prideveckan Helsingfors universitet

Helsing­fors universitet del­tar för förs­ta gång­en i Pri­de­pa­ra­den

Pride – 50 års rörelse bokutställning i Kajsahuset 24.6-5.7

Bokutställning presenterar HLBTIQ temat material från Helsingfors universitets biblioteks samlingar. Utställningen visas från början av Helsingfors Pride veckan 24 juni till 5 juli i Kajsahusets Handledningshörnan som ligger på 3:e våningen.

Årets teman för utställningen är kön och sexuell mångfald och 50-årsdagen av Pride-rörelsen, för Stonewall-upplopp som födde Pride-rörelsen kommer det att vara 50 år sedan juni.

Du kan bläddra i boken på plats i bekväma fåtöljer eller låna för sommarläsning, eftersom allt material, förutom tidskrifter, är möjligt att låna ut.