Terkon huikea vuosi!

Terkon vuosi 2010 on ollut mahtavaa uusien palveluiden ja jännittävien tietoaineistojen ilotulitusta! Olemme pystyneet tarjoamaan asiakkaillemme taas parhaita kirjastopalveluita, huimia käyttöliittymäuudistuksia ja uskomattoman kiinnostavia uusia aineistoja. Terkon mahtava vuosi paketissa:

MyTerkko – tee itsellesi oma Terkko!

MyTerkko, täyden palvelun verkkokirjasto on nyt avattu. MyTerkko tarjoaa kaikki Terkon keskeiset lääke-, hoito- ja terveystieteen elektroniset kirjasto- ja tietopalvelut yhden sivun kautta. MyTerkko sisältää lukuisia sisältö- ja palveluikkunoita, joita asiakkaan on mahdollista siirtää haluamaansa kohtaan ruudulla. Ikkunoita voidaan myös suurentaa tai pienentää omien mieltymysten mukaisesti.

MyTerkko-palvelusta löytyy omat ikkunat kaikkiin Terkon tuttuihin ja tunnettuihin verkkopalveluihin: Vertex, JournalNavigator, BookNavigator, FeedNavigator ja Medic löytyvät omista ikkunoistaan. MyTerkkoon voi liittää myös oman räätälöidyn MyFeedin FeedNavigator -palvelusta ja terveysalan yleisiä uutisia voi seurata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ja jos joku itselle tärkeä linkki puuttuu palvelusta, niin se on helppo lisätä MyLinks-osioon.

Tutustu MyTerkkoon jo tänään ja räätälöi siitä itsesi näköinen Terkko.

MyTerkko löytyy tutusta osoitteesta: http://www.terkko.helsinki.fi/

***

Voi pyhä yksinkertaisuus! Otto – Opiskelijan Terkko on avattu

Kirjaston kautta on käytössä 16 000 elektronista lehteä, tuhansia e-kirjoja ja loputon määrä erilaisia tietokantoja. Ketä kiinnostaa?

Otto – Opiskelijan Terkko vie suoraan asiaan: palveluihin ja aineistoihin, joita opiskelija tarvitsee päivittäin. Ei enää sekavien sivujen selaamista, tietojen kaivamista eri paikoista, turhautumista, vaan ainoastaan yksi sivu, josta löytyy kaikki. Otto, se suora kirjasto, tarjoaa mm.:

DiKK-uutuudet yhdellä silmäyksellä

– lääkiksen uusimpien tutkielmien listaus Heldasta reaaliajassa

– mitä lääkis- ja opiskelijablogeissa kirjoitetaan juuri nyt

– elektroniset (kurssi)kirjat hyvin esillä

– chattaile tai kuole

Mukana tietenkin mm. Helka-, DiKK– ja mobiililinkit. Lisäksi suora yhteys Terkon Facebookiin (tule mukaan, paljon hyviä vinkkejä!) ja Groups-ryhmätyöalue opiskelijoille vaikkapa luentomuistiinpanojen jakamiseen. Edistyneimmät voivat jatkossa siirtyä MyTerkko-käyttäjiksi.

Yksinkertaisesti Terkosta: Otto – Opiskelijan Terkko: http://otto.terkko.helsinki.fi/

***

Vertexiin huippukiinnostavia uutuksia: lisätty mm. My Projects!

Terkon Vertex-palvelu, lääketieteen ja hoitotieteen johtava tietopalvelu, tarjoaa nyt uudistetun OvidSP-hakuliittymän. Se tuo Vertex-asiakkaille uusia, jännittäviä mahdollisuuksia tehostaa tieteellistä tiedonhakua ja
-hallintaa.

Palveluun on lisätty uunituore My Projects -osio, jonka avulla käyttäjä voi hallinnoida Vertexin tarjoamia tietoaineistoja järjestämällä ne eri projekteihin ja kansioihin. My Projectsiin voidaan lisätä mm. hakutuloksia, kokotekstiartikkeleita ja niiden yksittäisiä kuvia, e-kirjoja ja Vertexin ulkopuolisia tiedostoja.

My Projects löytyy uudesta käyttöliittymästä My Workspace -palkin kautta. Sieltä löytyvät My Projectsin lisäksi myös käyttäjän uutuusseurantahaut ja eTocs-sisällysluettelopalvelut. My Workspace on henkilökohtainen alueesi Vertex-portaalissa, joten sen käyttö tulee aloittaa luomalla itselleen oma käyttäjätunnus My Account -linkin kautta. My Account -tilin luomiseen kuluu vain muutamia sekunteja, sen jälkeen käytössäsi ovat Vertexin tiedonhallintavälineet kaikessa laajuudessaan.

PubMed on hyvä googlemainen hakuliittymä nopeisiin Medline-hakuihin, mutta kun sinä ja tutkimusryhmäsi suhtaudutte vakavasti tutkimuksen tiedonhallintaan, niin valintana on ilman muuta Vertex-palvelu.

Vertex: http://vertex.helsinki.fi/

***

Terkko sen tietää: katso mikä on Suomen viitatuin artikkeli!

Terkon kehuttu uusi huippupalvelu Top Cited Articles (@ the University of Helsinki) on laajentunut. Nyt on mm. mahdollista katsoa reaaliajassa mikä artikkeli on Suomen siteeratuin viimeisen kymmenen vuoden ajalta:

– Valitse aikaväliksi Last 10 years

– Valitse seuraavasta kohdasta All subject areas

– Klikkaa More options ja valitse All of Finland

Haku on mahdollista rajata myös tieteenalan perusteella ja kohdistaa se haluttuun organisaatioon. Nimihaun avulla saa tietyn tutkijan viitatuimmat artikkelit esille.

Palvelun lähdetietokanta on Scopus, Elsevierin massiivinen viite- ja viittaustietokanta.

Tutustu Terkon innovatiivisiin palveluihin jo tänään!

Top Cited Articles (@ the University of Helsinki): http://www.terkko.helsinki.fi/topcited/

***

Terkon Scholar Chart -palvelu laajentunut: kuka, mitä, missä, milloin!

Terkon suosittu Scholar Chart -palvelu on laajentunut ja tarjoaa nyt reaaliajassa kokonaiskuvan Suomen lääketieteellisen tutkimuksen julkaisutoiminnasta. Scholar Chart mm. listaa n. 600 tutkijan uusimmat julkaisut (12 kk tai 36 kk) ja kertoo näiden Impact Factor ja SJR-lukujen keskiarvon. Scholar Chart kertoo nämä luvut myös yliopistokohtaisesti eriteltyinä. Nyt Scholar Chart -palveluun on lisätty uusia ja jännittäviä lisäarvopalveluita, kuten esim.:

– Avainsanapilvi (tag cloud) viimeisten 12 kk julkaisuista löytyy koko Suomen, yliopistojen ja yksittäisen tutkijan tasolta. Siten palvelusta on helppo havaita esim. tietyn yliopiston tutkimuksen painopistealueet tai yksittäisen tutkijan aihealueet.

– Koko Suomen ja yliopistojen tasolla listataan myös Top 30 lehteä, joissa suomalaiset tutkijat tällä hetkellä julkaisevat artikkelinsa. Lehden nimeä klikkaamalla pääsee selaamaan lehden uusimpia artikkeliotsikoita Terkon FeedNavigator-palvelun kautta.

– Yksittäisen tutkijan nimeä klikkaamalla saa nyt runsaasti tietoa ko. tutkijan julkaisutoiminnasta: listaus viimeisimmistä artikkeleista uutuusjärjestyksessä, graafinen esitys julkaisumääristä kolmen viimeisen vuoden ajalta, luettelo kirjoituskumppaneista, linkki reaaliaikaiseen siteeraushakuun (Search TopCited) ja avainsanapilvi tutkijan aihealueista.

Kaikki tämä nyt Terkon innovatiivisen Scholar Chart -palvelun kautta, tutustu jo tänään!

Scholar Chart, suomalainen lääketieteellinen tutkimus yhden linkin kautta:

http://www.terkko.helsinki.fi/scholarchart/

***

Täältä sitä löytyy: uutuusseurantaa ilman maksuja ja rajoituksia!

FeedNavigator on kaikille avoin ja maksuton, rss-syötteitä hyödyntävä uutuusseurantapalvelu. Se on kehitetty Terkossa erityisesti lääke- ja hoitotieteen sekä terveysalan tarpeisiin. FeedNavigator on nyt laajentunut muillekin tieteenaloille ja osaksi Helsingin yliopiston kirjaston palvelukokonaisuutta.

Palvelun laajasta käytöstä saa hyvän käsityksen katsomalla viimeisen kuukauden suosituimmat artikkelit:

http://www.terkko.helsinki.fi/feednavigator/?c2=MyArticles&c=Everyones5

FeedNavigator on helppo räätälöidä omiin tarpeisiin: valitse halutut lehdet, uutispalvelut sekä blogit ja palvelusi on valmis. Tarvittaessa voit tallentaa profiilisi ja siirtää sen toiselle koneelle, vaikkapa omalle älypuhelimellesi sillä FeedNavigator toimii, totta kai, myös mobiilisti.

Helppoa, vaivatonta, maksutonta: tietenkin Terkosta!

FeedNavigator: http://www.terkko.helsinki.fi/feednavigator/

***

Scopus – uusi massiivinen tietokanta käytössä!

Terkon asiakkailla on nyt käytössään loistava uutuuspalvelu. Scopus on massiivinen monitieteinen viite- ja viittaustietokanta, joka valtaisan sisältönsä lisäksi tarjoaa jännittäviä uusia työvälineitä datan käsittelyyn.

Scopus

– päivitetään joka päivä

– sisältää viitteitä n. 18000 kausi- ja sarjajulkaisuista

– haettavissa n. 35 miljoonaa viitettä

– Article-in-Press artikkeleita 3000 lehdestä eri kustantajilta (mm. Elsevier, Nature Publishing Group jne.)

– helposti käytettävä hakuliittymä

– suora linkki viitteestä kokotekstiin ja Helsingin yliopiston SFX-valikkoon

– viitteiden siirto viitteidenhallintaohjelmiin (RefWorks, EndNote jne.)

Scopus löytyy MyTerkko-palvelusta omasta ikkunastaan yhdessä muiden viite-, viittaus- ja rankingpalveluiden (Scholar Chart, Top Cited, Web of Science) kanssa.

Scopus löytyy myös Terkon etusivun pikalinkkien kautta ja Nelli-portaalista.

MyTerkko: http://www.terkko.helsinki.fi/

Terkko: http://www.helsinki.fi/kirjasto/terkko/

***

Best Practice – parasta praktiikkaa Terkon kautta!

Terkko on hankkinut asiakkaidensa käyttöön uuden Best Practice -tietoaineiston. Best Practice tarjoaa ajanmukaista tietoa, nopeasti ja vaivattomasti suoraan hoitotilanteessa käytettäväksi. Uusimpien tutkimustulosten tiivistäminen ja yhdistäminen hoitosuosituksiin sekä askel askeleelta tapahtuva lähestymistapa – ennaltaehkäisy, diagnoosi, hoitokeinot, ennuste – takaavat ainutlaatuisen käytettävyyden silloin kun tietoa eniten tarvitaan. Best Practice sisältää jo yli 10000 diagnoosia ja sitä päivitetään taukoamatta. Uudet aihealueet löytyvät helposti oman sivunsa kautta tai niitä on mahdollista seurata Terkon FeedNavigator-palvelun kautta.

Terkon ennen tilaaman Clinical Evidence -kirjan tietokantaversio on myös sisällytetty Best Practice -palveluun.  Huomioida kannattaa myös englanninkieliset potilaiden ohjelehtiset, usein tarpeellinen lisä nykypäivän potilastyössä!

Best Practicea voidaan käyttää normaalisti suorana verkkopalveluna, mutta rekisteröitymällä My Best Practice -käyttäjäksi saadaan käyttöön mm. tiedonhakujen tallennusmahdollisuus.

Best Practice Mobile on myös Terkon asiakkaiden käytössä, lue käyttöohjeet Best Practice -sivuilta.

Best Practice löytyy MyTerkko-palvelun EBM – Decision Support -ikkunasta, Terkon kotisivun pikalinkkien kautta ja Nelli-portaalista. Best Practice Mobile löytyy Terkko Mobile -sivulta.

MyTerkko: http://www.terkko.helsinki.fi/

Terkko: http://www.helsinki.fi/kirjasto/terkko/

Terkko Mobile: http://www.terkko.helsinki.fi/mobile

***

Vuoden 2011 jännittävät uutuudet löytyvät helpoiten seuraamalla Terkon kanavia sosiaalisessa mediassa:

Terkko Blogi: https://blogs.helsinki.fi/t-e-r-k-k-o/

Terkko@Facebook: http://www.facebook.com/terkko

Terkko@Twitter: http://twitter.com/Terkko

DiKK Blogi: https://blogs.helsinki.fi/digitaalinenkurssikirjasto/

Lux Humana Blogi: https://blogs.helsinki.fi/luxhumana/

One Reply to “Terkon huikea vuosi!”

  1. Terkossa on kehitetty ja otettu käyttöön todella hienoja palveluja. Olisi upeaa, jos niitä voisi laajentaa koko Helsingin yliopiston kirjaston alueelle, kaikille kampuksille!

Comments are closed.