Minusta

Hei ja tervetuloa kotisivuilleni!

Olen Marjukka Lamminen (MMT), tutkijatohtori Helsingin yliopiston Maataloustieteiden laitoksella. Toimin myös vuorovaikutusvastaavana monitieteellisessä palkokasvihankkeessa (Leg4Life) ja ohjelmajohtajana (2021-2022) Strategisen tutkimuksen neuvoston FOOD ja STEER -ohjelmissa yhdessä Helena Kahiluodon kanssa. Tutkin lypsylehmien ruokintaa ja sen vaikutuksia eläimen fysiologiaan ja maidontuotannon kestävyyteen ympäristön (typpi-, fosfori- ja kasvihuonekaasupäästöt) sekä ruoka- ja ravitsemusturvan näkökulmasta. Myös erilaisten vaihtoehtoisten rehulähteiden (mm. mikrolevät, erilaiset palkokasvit, sokerijuurikas) käyttö eläinten ruokinnassa on yksi tutkimusteemoistani. Kotieläintuotannon ja samalla koko ruokajärjestelmän kestävyyskysymykset ovat monimutkainen ja kiehtova palapeli, josta jaksan innostua yhä uudelleen. Pyrin tarkastelemaan asioita systeemisestä näkökulmasta, katsoen lehmää osana ruokajärjestelmän kokonaisuutta.Tiedeviestintä on erityisen lähellä sydäntäni, sillä uskon, että maailma muuttuu tiedon ja yhteistyön avulla.

Vapaa-ajallani koulutan koirastani pelastuskoiraa etsimään kadonneita ihmisiä ja viihdyn hyvän musiikin ja käsitöiden parissa sekä luonnon äärellä.


Hi and welcome to my webpage!

I’m a postdoctoral researcher at the University of Helsinki, Department of Agricultural Sciences. I study the nutrition of dairy cows and the impact it has on animal physiology and environmental load of milk production. The use of different alternative feed sources (e.g. microalgae, different legumes, sugar beet) in animal nutrition is also one of my research themes. The complex sustainability questions related to animal production and the food system are topic that is very dear to me. I aim to study things from systemic perspective, looking cow as a part of the whole food system. Science communication is close to my heart, since I believe that knowledge and collaboration can shape the world.


Marjukka Lamminen