Team UniSport, Katarina Naumanen: Elääkö urheilu ja opiskelu ristitulessa?

Kuka kirjoittaa?

Olen Nurmeksessa syntynyt ja Kuopiossa suurimman osan lapsuudestaan viettänyt 21-vuotias elämän nälkäinen urheilija sekä opiskelijatyttö. Rakastan vauhdikasta ja aktiivista arkea, ihmisiä ja uusia mahdollisuuksia. Sydämeltäni olen melko puhdas ja lupsakka savolainen.

Pelaan tällä hetkellä HJK:n Naistenliiga joukkueessa keskuspuolustajana 2. kautta. Ennen kuin rantauduin Kuopiosta Otaniemen opiskelijapyhättöön, kävin pelaamassa ja opiskelemassa vuoden University of Central Floridan riveissä Orlandossa. Lisäksi vuonna 2015 sain paikan Aallon Kauppakorkeakoulusta, jossa pääsin, jenkkivierailun vuoksi, aloittamaan opinnot vasta viime syksynä.

Se riittää historiasta, sillä tällä hetkellä olen myös yksi onnekas Team Unisportin edustajista. Lähes joka päivä kohtaan saman ongelman –luennolle vai harjoituksiin. Vastaus on kyllä harvinaisen automaattinen, sillä ymmärrettävästikin yhden ihmisen luentoaikataulut eivät ole syy muuttaa 20 muun pelaajan harjoitusrytmiä, vaikka sitä kuinka hartaasti toivoisinkin. Team Unisport on mahtava osoitus siitä, kuinka urheilija-opiskelijan arkea voi helpottaa niin pienemmillä kuin isommillakin panostuksilla.

Miksi Unisport?

Unisport tarjoaa urheilijan näkökulmasta monipuolisen treenipaikan, josta löytyy kaikki olennainen sovitettuna opiskelijabudjettiin. Lisäksi treenipaikka löytyy läheltä koulua, mikä mahdollistaa aamutreenin tekemisen tehokkaasti, jotta kenties kerran viikossa luennollekin ehtisi.

Pakko minun on myös myöntää, että kun lähes joka arki-ilta heittää samoja vitsejä joukkuekavereiden kanssa, niin on se hauskaa vaihtelua treenata samalla tontilla koulukavereidenkin kanssa. Toivoisinkin, että Unisportista voitaisiin kehittää entistä tiiviimpi treeniyhteisö, riippumatta siitä oliko vieressä treenaava tuttu vai tuntematon.  Tämä oli yksi motivaattorini lähteä tekemään yhteistyötä Unisportin kanssa.

Elääkö urheilu ja opiskelu ristitulessa?

Joka päivä joku kysyy, miten minulla riittää aika kaikkeen. Kaikki on suhteellista. Riittäisi erittäin hyvin, jos ei urheilun ja opiskelun päälle lähtisi mukaan neljään eri opiskelijajärjestöön, jalkapallon pelaajayhdistykseen, valmentamiseen ja suostuisi kirjoittamaan blogi –kirjoituksia Unisportille. Sanoisinkin, että tässä yhtälössä urheilu ja itse varsinainen opiskelu on se helpoin yhdistettävä. Kauppis kouluna on varsin joustava, opintoja on helppo käydä hitaammassa tahdissa ja läsnäolopakollisia kursseja on suhteessa kyllä erittäin vähän. Kaikki muu pieni sälä ja se ”normaali” elämä on se haaste, jolle täytyisi löytää jostakin välistä rako urheilun ja opiskelun päälle.

Tippaakaan en tosiaan valita. Näen arkeni eräänlaisena palapelinä, jota yritän epätoivoisesti kasata toimivaksi päivästä toiseen. Olen aina tykännyt haasteista, ja tämä on todella yksi niistä. Myönnän, että juoksen päivästä toiseen paikasta a paikkaan b. Eikä tämä seikka pääse minulta unohtumaan, sillä kyllä vähintään kerran viikossa joku muistaa huomauttaa, että eikö olisi jo aika pysähtyä. Itse tosin pohdin, miksi pysähtyä, jos vauhti on minulle se elämän suola?

Kuva: Mikaela Uuksulainen

Minne seuraavaksi?

Viime vuosina olen onnistunut ravaamaan niin toisella mantereella kuin ympäri Suomea opiskelujen ja futiksen viemänä. Kaksi vuotta olisikin liian pitkä aika samalla mantereella, joten päätinkin hakea Australiaan vaihtoon keväälle 2018. Kaikki on oikeastaan enää pelihommista kiinni, löytyykö Australiasta hyvä joukkue, joka tukisi myös urheilijan uran jatkoa.

Osaan kuitenkin jossain määrin myös nauttia tästä hetkestä. Tällä hetkellä suurimpana tähtäimenä on jo startannut kausi HJK:n kanssa. Suomen mestaruutta Naistenliigasta ei vielä löydy, ja se mitalli sopisi lisäksi mukavasti kotini sisustukseen.

Jos jäi joku askaruttamaan tai haluat muuten vaan seurata puuhiani, niin parhaiten löydät minut Instagramista @katanaumanen tai Facebookista nimellä Katarina Naumanen.

-Katariina