Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto SELL-kisoissa Riikassa 19.-21.5.

Perinteinen SELL Student Games -tapahtuma on yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä opiskelijaliikuntatapahtumista Baltian maissa ja Suomessa. Tapahtuman järjestävät vuorollaan SELL-maat (Suomi, Viro, Latvia ja Liettua). SELL-kisoissa on ollut osallistujia lähinnä Baltian maista sekä Suomesta, mutta kisat ovat avoinna kaikille maasta riippumatta. Kovatasoisia joukkueita on viime vuosina ollut mukana esimerkiksi myös Kiinasta. Osallistumiskriteerinä on opiskelupaikka korkeakoulussa. Yksi merkittävä piirre näissä kisoissa on, että osallistua voi rennosti tai täysillä. Mukana on yleensä myös olympiatason urheilijoita, mutta mitään varsinaisia tulosrajoja kisoihin ei ole.

Tänä vuonna kisat järjestettiin 19.-21.5. Riikassa, Latviassa. Kisoihin osallistui yli 1500 opiskelijaurheilijaa 65 yliopistosta tai korkeakoulusta. Osallistuvia maita oli yhteensä 12 – Latvia, Saksa, Venäjä, Liettua, Tšekki, Suomi, Viro, Libanon, Kiina, Englanti, Italia ja Australia. Suomesta osallistujia oli viidestä korkeakoulusta.

Kisoissa kilpailtiin yhteensä 15 eri lajissa. Näitä olivat yleisurheilu, koripallo, rugby, jalkapallo, salibandy, lentopallo, rantalentopallo, uinti, voimanosto, pöytätennis, judo, sulkapallo, suunnistus, paini ja painonnosto. Tänä vuonna lentopallossa oli eniten joukkueita mukana, 11 miesten ja 10 naisten joukkuetta. Yleisurheilussa puolestaan oli lähes 200 yksittäistä urheilijaa mukana.

UniSport tuki Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston opiskelevia urheilijoita osallistumiskustannuksissa. Kisoihin lähdettiin noin 40 osallistujan voimin. Lajeina olivat sulkapallo, yleisurheilu, voimanosto, lentopallo, koripallo sekä jalkapallo. Joukkueet ja yksilöurheilijat pärjäsivät hyvin. Eri lajien tuloksia, tunnelmia ja kuvia löytyy kisasivuilta: http://www.sellgames2017.eu/

Ensi vuonna kisat järjestetään Tartossa 18.-20.5. Lisätietoa tulee näkyviin UniSportin sivuille vuodenvaihteessa. Tavoitteena on saada jälleen hyvä edustus mukaan.

Teksti: Erkki Somervuo, liikuntasuunnittelija, erkki.somervuo@helsinki.fi
Kuvat: http://sellgames2017.eu/