Kohti kesäopintoja 

Joillakin on opiskeleminen elämäntapana. Itse olen jo omat valintani kesälle tehnytkin. Päätin nyt silti katsoa, mitä mielenkiintoista olisi tarjolla Helsingin yliopiston avoimessa yliopistossa. Vaikeusastetta lisään sillä, että huolin tähän katsaukseen vain ne opinnot, joihin ei tarvita edeltäviä kursseja ja ilmoittautumisaika ei ole päättynyt. 

Ensimmäisenä tuli Katsomuksellinen moninaisuus koulussa , joka on osa teologian ja uskonnontutkimuksen aineopintoja, mutta ei tarvitse mitään tiettyä kurssia. Muuttuva yhteiskuntamme tuo esiin eri katsomuksia, niin hengellisiä kuin maallistuneempiakin, uusin tavoin. Jos tämä teologian ja koulumaailman teemoja yhdistävä kurssi ei tunnu sinun jutultasi, voit pohtia, olisiko Tilastotiede ja R tutuksi I –kurssi sinulle sopiva. Tilastotieteen osaamista arvostetaan ja siihen liittyvä R-kielen osaaminen voi olla työmarkkinoilla etu.  

Johdatus astrobiologiaan on laajuudeltaan 3 opintopistettä ja se on luonteeltaan alkeiskurssi.  Tämän kurssin voi kuvitella antavan hyvää yleissivistystä. Samanlaista yleissivistykseen liittyvää tietoa tarjoaa myös lukiolaisille sopiva 2 opintopisteen MOOC-kurssi Suomalainen kotieläin tänään ja huomenna

Vaikka heinäkuussa on hiljaisempaa, elokuussa alkavat monet kurssit. Yksi tällainen on Sosiaaliset maailmat – johdatus sosiologiaan. Sosiologia on yleinen yhteiskuntatiede, joka auttaa ymmärtämään ympäröivää yhteiskuntaa, sen rakennetta ja eri ilmiöitä. Toisaalta halutessasi voit valita Lapsen kasvu, kehitys ja sen mahdollisuudet ja haasteet –kurssin. 

Tässä on mainittuna vain muutama kurssi, mutta arvioin niiden olevan yleisesti sopivia suurimmalle osalle opiskelijoita. Joten suosittelen tutustumaan kesän opintoihin ja valitsemaan sieltä mieluisimmat itselle.         

t. Jukka