Myyrän mielikasvikset

MYYRÄN MIELIKASVIKSET -pelisovellus on perheille ja päiväkotiympäristöön suunnattu ruokakasvatuksen apuväline. Sovelluksen tarkoituksena on lisätä kasvisten hyväksyttävyyttä lapsilla.

Pelisovelluksessa matkataan myyrän kanssa eri vuodenaikojen läpi ja tutustutaan kasviksiin tehtävien, leikkien ja pelien avulla. Kun sovellusta käytetään aikuisen johdolla, lapsi saa mahdollisuuden opetella älylaitteiden tarkoituksenmukaista ja turvallista käyttöä. Pelaajat pääsevät esimerkiksi hyödyntämään älylaitteen kameraa sekä piirustus- ja äänitysominaisuuksia.

Sovellus on kehitetty Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolla yhteistyössä pelillistämiseen erikoistuneen ohjelmatoimisto NordicEdu Oy:n kanssa. Hankkeen on rahoittanut Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti (European Institute of Innovation and Technology, EIT). Pelin testaamisessa ja kehittämisessä ovat olleet mukana Varsovan ja Readingin yliopistot. Pelin kieleksi voi valita suomen, englannin, puolan tai espanjan.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi iOs– ja Android -laitteille. Ohjeet pelin käyttöön sekä lisämateriaalia sen rinnalle löydät pelioppaasta, joka on saatavilla myös sovelluksen kautta.