Homma jatkuu

Supersankarit tapasivat jälleen 6.11. työpajassa, jossa tutkimuskysymyksen hiominen oli ensisijainen haaste. Kysymykseksi muotoutui lopulta:

Ovatko aineiston mukaan naisten asenteet kehitysyhteistyötä kohtaan positiivisemmat kuin miesten?

Kysymys on yksinkertainen, mutta sisältää niin monia pohdittavia aspekteja, että tutkimusprosessin työkalut tulevat varmasti tutuiksi aineistoa käsiteltäessä ja analysoidessa. Esimerkiksi pohdimme asenteen mitattavuutta ja kävimme läpi aineston kyselylomaketta läpi tästä näkökulmasta katsoen. Onenote tuli tarpeeseen ideoita pohtiessa. Aiheeseen liittyen löysimme muutaman muun aineiston, jotka on lisätty ryhmän Zotero-kansioon. Tällä viikolla ryhmä aikoo tutustua paremmin lisäainestoon sekä tutustua Atlas.ti:n käyttöön.

Työpajan apuopettaja Roope oli korvaamaton apu Supersankarien sekoillessa SPSS:llä. Jo nyt saimme alustavia viittauksia naisten ja miesten välisistä eroista kokeillessamme SPSS:n ominaisuuksia. Tosin tällä kertaa kyseessä oli vain harjoittelu, mutta totesimme, että hypoteesimme toteaminen oikeaksi tai vääräksi on täysin mahdollista. Eteenpäin, siis, Supersankarit liitää.

Published by

Deleted User

Special user account.

One thought on “Homma jatkuu”

  1. Huomenna on seuraava Supersankareiden tapaaminen ja valmistaudumme siihen katsomalla Atlas.ti aiheisen videon ja tutustumalla SPSS:n lisää omatoimisesti. Huomenna nähdään!
    -Kaisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *