Fotoalbum

I fotoalbumet publiceras bilder från Statsvetts evenemang. Vi försöker vara noggranna med att alltid nämna vem som tagit en viss bild, men ifall du ser en bild du tagit och vill ha credit för den, är det bara att kontakta styrelsen så fixar vi det. Om du hittar en bild där du finns med och vill att den ska tas bort, åtgärdar styrelsen naturligtvis det också.

Njut av statskarandan!

30.3.2019 – STATSVETT XIV ÅRSFEST

Statsvetts XIV årsfest ordnades på Nylands Nation 30 mars. Kvällen präglades förstås av statskaranda, men förutom det fick vi höra ett tal av årets samhällsvetare, Mikki Inkeroinen. Otto Pettersson, med lite hjälp från diverse föreningsmedlemmar, fungerade som fotograf.

Flera bilder från årsfesten hittar du här!

13.4.2018 – Statsvett xiii årsfest

Statsvett XIII årsfest ordnades på Nylands Nation 13 april. Under kvällen fick vi höra ett tal av Jaan Siitonen och flera utmärkelser åt aktiva statskare blev utdelade. Den fartfyllda kvällen blev fotograferad av Otto Pettersson.

Flera bilder från årsfesten hittar du här!

12-22.5.2017 – Studieresa till Sydafrika

Under maj månad 2017 åkte en grupp statskare på en tiodagars studieresa till Sydafrika. Johannesburg, Pretoria och Kapstaden med dess sevärdheter besöktes. Till exempel besöktes apartheidmuséet i Johannesburg, Finlands ambassad i Pretoria och ön Robben Island i Kapstaden. Också en safaritur gjordes under resan.
Den här resan gav nog många fina minnen för livet!

Fotograf: Viola Mickos

Fler bilder från Sydafrika hittar du här!

14.4.2017 – Statsvetts XII årsfest

Statsvetts XII årsfest ordnades på Nylands Nation. Under årsfesten gick en kamera runt i middagsborden, och deltagarna fick själv fota alla bilder under middagen! Bilderna är tagna med en gammal digikamera med blixt, så det förklarar kvalitén. Roligt hade vi, men vi låter bilderna tala för sig!

Fotograf: festdeltagarna

Fler bilder från årsfesten hittar du här!

19-25.5.2016 – Studieresa till Island

Studieresan 2016 gjordes till Island. Som reseledare fungerade Kia Ahlfors, och med oss hade vi allt från gulisar till gamyler. Under resan fick vi bl.a. bekanta oss med Finlands ambassad på Island, vikingar, fina naturfenomen samt delta i föreläsningar på universitetet. En lyckad resa kan man säga!

Fotograf: Kia Ahlfors

Fler bilder från Island hittar du här!

22.4.2017 – Statsvetts XI årsfest

Statsvetts XI årsfest ordnades på Nylands Nation. Temat var 60 år av Kekkonen, och dekorationerna samt programmet var enligt temat. Vi fick se en video från Kekkonens ungdom, höra årsfesttal av Anna Abrahamsson samt dela ut utmärkelser åt aktiva statskare.

Fotograf: Corinne Åsbacka

Fler bilder från årsfesten hittar du här!