Styrelsen 2018 (styrelsen 2019 coming soon…)

Styrelsen 2018
Julia ståhle, ordförande

Tilltalsnamn: Julia

Hemma från: Esbo

Studieliv: Började studera 2016 och hoppas att bli färdig nästa vår, men man får nu se hur det går me dom planerna.

Min styrelsepost: All over the place och håller i trådarna, drar möten, ser till att allt är bra i både styrelsen och hela föreningen.

Jag och Statsvett: Blev medlemm i statsvett säkert på första dagen under gulisåret och har deltagit på de olika evenemangen sedan dess!

Fun fact: Älskar skräckfilmer, men får lätt mardrömmar

Kontakt: julia.stahle@helsinki.fi, sociala medier eller bara kom o ryck i ärmen!

 

Oscar suomela, skattmästare

Tilltalsnamn:Oscar eller Osci bland goda vänner.

Hemma från:Korsholm, Österbotten.

Studieliv: Jag inledde studierna hösten 2017 i det sprillans nya kandidatprogrammet i samhällsvetenskaper. Ganska snabbt fattade jag dock intresse för statsvetenskap och det är vad jag har valt att inrikta mig på. Jag siktar på att bli kandidat på 3 år, men inget är givet och kanske är jag enbart ung och naiv. För övrigt har jag aktivt deltagit i allehanda fester och evenemang som studielivet har haft att erbjuda och jag har verkligen gillat det!

Min styrelsepost: Skattmästaren har hand om föreningens ekonomiska sida. Bland annat bokföring och betalning av räkningar.

Jag och Statsvett:I och med det nya kandidatprogrammet har vi studerande som börjat efter 2017 inget huvudämne och således är det inte heller uppenbart vilken ämnesförening man blir medlem i. Jag blev medlem i Statsvett senare under hösten 2017 då det klarnade för mig att jag ville studera statsvetenskap. Att ställa upp som skattmästare var inget svårt beslut, det ger bra erfarenhet och så är det ju väldigt roligt att vara föreningsaktiv!

Fun fact: Jag gillar verkligen att gå. Det har hänt sig mer än en gång medan jag ännu bodde i Österbotten att jag har gått hem från baren, även fast jag skulle ha fått skjuts. Bör nämnas att den sträckan är en aning över 9 kilometer lång.

Kontakt: oscar.suomela@helsinki.fi eller via Facebook

   

Liinu inkeroinen, sekreterare

Tilltalsnamn: Liinu

Hemma från: Helsingfors

Studieliv: Började studera på Soc&kom hösten 2017, försöker bli kandi på 3 år. Känns att tiden går helt för fort då det är så massor av fina saker man får uppleva under sin studietid!

Min styrelsepost: Jag är styrelsens sekreterare. Jag för protokoll över styrelsemöten och informerar styrelsemedlemmar. Alla i styrelsen hjälper varandra med sina uppgifter så får göra allt möjligt kult utöver sekreterarens uppgifter.

Jag och Statsvett: Trots att jag studerar i det allmänna kandidatprogrammet har jag så länge jag bara minns haft en dröm att få studera statskunskap. Det får jag till all lycka nu göra och dessutom sitta i styrelsen av världens bästa förening! Fick som 15 åring underlägg för glas som julklapp med Kekkonens bild på, tror nog starkt att det här är meant to be!

Fun fact: Jag vaknar nuförtiden 5.30 (nästan) varje vardagsmorgon bara för att få ta tid för mig själv och se på mina favorit serier från netflix.

Kontakt: liinu.inkeroinen@gmail.com, kan nås även på Facebook!

 

marie krogius, programansvarig

Tilltalsnamn: Marie

Hemma från: Ursprungligen Esbo, blev Helsingforsbo i gymnasiet

Studieliv:Började studera 2017, i det förnyade kandidatprogrammet. Jag skulle först inte alls studera statskunskap, men så gick det som det gick. Märkte tidigt att studielivet skulle vara ganska tråkigt utan ämnesföreningarnas verksamhet så jag bestämde mig att jag också ville vara med och påverka. Fungerar även som StudOrg-rummets hustomte 🎅🏼

Min styrelsepost:Min uppgift är att föra samman statsvetare under lite roligare och mer avslappnade omständigheter än föreläsningar i förvaltningspolitik

Jag och Statsvett: Eftersom vi inte har haft ett huvudämne under första studieåret har jag fått chansen att snusa omkring på olika ämnesföreningar, och efter några Statsvett-evenemang och Armenien som resmål var jag övertygad om att jag hade hittat hem! Det kändes lustigt att ”bekänna färg” före man hade ett huvudämne, men det har gått riktigt bra ändå!

Fun fact: Jag har en gång stigit ombord på fel flygplan. Det borde vara omöjligt, men ibland överträffar man sig själv.

Kontakt: marie.krogius@helsinki.fi, nås dock bäst på facebook eller i Soc&Kom!

 

ida niemi, studieansvarig

Tilltalsnamn: Ida

Hemma från: Helsingfors, men bott mest i Vanda

Studieliv: Jag började studera statskunskap på Soc&kom hösten 2015 och hoppas att bli färdig kandi i år, men studierna fortsätter och studielivet tar som tur inte slut än!

Min styrelsepost:Som studieansvarig tar jag hand om studierelaterade saker, är bland annat med och ordnar seminarium och fixar studiebesök.

Jag och Statsvett: Jag har alltid tyckt att statskarna och evenemangen Statsvett ordnat varit av det bästa i studielivet! Jag har ganska aktivt deltagit i föreningen som medlem och därför valde jag att ställa upp i styrelsen i år.

Fun fact: Jag har aldrig varit utanför Europa, men tur för mig åker vi med Statsvett till Armenien i år!

Kontakt: ida.niemi@helsinki.fi via Facebook eller på Soc&kom!

 

vivi rosenlew, reseledare

Tilltalsnamn: Vivi

Hemma från: Kyrkslätt, Helsingforsbo sedan 2015

Studieliv: Började studera statskunskap på Soc&Kom hösten 2015 och hoppas bli klar med kandin innan julen. Förutom aktivt sitsande har jag även fungerat som StudOrgs andra årsfestmarskalk hösten 2017.

Min styrelsepost: Jag är styrelsens reseledare. Fixar alltså allt som har att göra med Statsvetts studieresa till Armenien i maj! Och så har jag lovat ordna bilerisse på hösten…

Jag och Statsvett: Har varit medlem av Statsvett sedan gulishösten och deltagit aktivt på diverse evenemang. Har även varit med på studieresorna till Island och Sydafrika!

Fun fact: Bröt båda handlederna när jag var och snowboarda på Levi som 13-åring, inte alla som lyckas med det!

Kontakt: vivi.rosenlew@helsinki.fi, facebook eller helt face-to-face på skolan!