Etusivu

Tervetuloa Summamutikan materiaalipankkiin!

 

Summamutikka on Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen osastolla sijaitseva matematiikan opiskelua, oppimista ja harrastuneisuutta tukeva matikkaluokka. Matikkaluokassa järjestettävistä vierailuista voit lukea lisää täältä. Matikkaluokan toiminnasta vastaa Helsingin yliopiston Tiedekasvatus,  joka on osa LUMA-keskus Suomea.

Materiaalipankkiin on koottu Summamutikkaan vuosien varrella kertyneitä tehtäviä. Materiaalia on työstetty lukuisien matematiikkakerhojen, -leirien ja -päivien lisäksi Summamutikan täydennyskoulutuksissa sekä Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen osaston opettajaopiskelijoiden kursseilla. Tehtäviä on muokattu ja yhdenmukaistettu julkaisukuntoon Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan tuella.

Materiaalipankki ja sen tehtävät on lisensoitu avoimella CC BY-NC-SA 4.0 -lisenssillä. Materiaali on siis vapaasti käytettävissä ja muokattavissa epäkaupallisiin tarkoituksiin, kunhan mainitsee alkuperäisen lähteen ja tehtävät jakaa edelleen samankaltaisella lisenssillä. Näin mahdollisimman moni saa tilaisuuden materiaalipankiin ja Summamutikan toimintaan tutustumiseen samalla, kun materiaalipankin hyödyntäminen on yksinkertaista. Huomaa, että osa sivustolla olevista kuvista on Summamutikan ottamia ja osa verkossa eri CC-lisensseillä jaettuja. Tarkasta voimassa olevat lisenssit aina alkuperäisestä teoksesta!

Jos sinulla on korjausehdotuksia tai kysyttävää materiaalipankista, tai jos haluaisit julkaista ideoimiasi tehtäviä tällä sivustolla, voit ottaa yhteyttä Summamutikan koordinaattoriin tai sähköpostitse.

Iloisia hetkiä matematiikan parissa!

Materiaalipankin julkaisemista on tukenut Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta. Materiaalien koostamista on tukenut Centre of Excellence of Inverse Modelling and Imaging, Academy of Finland.

2 thoughts on “Etusivu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *