Opiskelijalle

KYSYTTÄVÄÄ OPINTOASIOISTA?

 

Musiikkitieteen opiskelijoiden henkilökohtaisista opintosuunnitelmista (HOPS) vastaavat seuraavat henkilöt. Heiltä voit kysyä neuvoa opintojesi suorittamiseen liittyen.

Fuksit: Juha Torvinen
Kandivaiheen opiskelijat: Mikko Ojanen
Maisterivaiheen opiskelijat: Susanna Välimäki
Jatkoopiskelijat: oma ohjaaja ja Susanna Välimäki

Seuraavat henkilöt myöntävät merkinnät musiikkitieteen opintoihin kuuluvista opintokokonaisuuksista. Huom. Kokonaismerkintäpyynnöt tehdään Sisussa, ei enää suoraan opettajalle.

Perusopinnot – Juha Torvinen
Aineopinnot – Mikko Ojanen
Musiikintutkimuksen opintokokonaisuus – Susanna Välimäki
Syventävät opinnot – Jatkoopinnot: Susanna Välimäki ja oma ohjaaja

 

Mikäli sinulla on jotakin opintoihin liittyvää kysyttävää, muttet tiedä kenelle kysymyksesi kuuluu, lähesty rohkeasti jota kuta henkilökunnan jäsentä, tai laita viestiä Synkoopin opintovastaavalle! Autamme parhaamme mukaan.

 

Tässä vielä muutamia hyödyllisiä linkkejä:

Musiikkitiede-info (Moodle-alusta)

Ohjeet aiemmin hankitun osaamisen hyväksilukemiseen (esim. aiemmat korkeakouluopinnot ja vaihto-opinnot)

Ohjeita harjoittelupaikan ja harjoittelutuen hakemiseen

Palaatko opintojen pariin pitkän tauon jälkeen etkä tiedä missä mennään? Aloita tästä!

 

HARJOITTELUSALI

Topelian C-rapusta löytyvän harjoittelutila C117:n varustelu on päivittynyt kevään 2022 aikana ja sen myötä myös harjoittelutilan varauskalenteri muuttuu. Harjoittelutilasta jo ennestään löytyneen flyygelin lisäksi tilaan on pystytetty nyt myös työpiste, josta löytyy äänentoistojärjestelmä sekä Taitu-opiskelijoiden käyttöön tarkoitettu iMac Pro 2017. Harjoittelutila C117 on siis kaikkien Taitu-opiskelijoiden käytettävissä Taituri-hankkeen puitteissa hankitun iMacin löytyessä sieltä. Tietokone on vastikään otettu käyttöön ja siihen tullaan asentamaan vielä uusimmat versiot Sibelius-nuotinnusohjelmasta sekä Logic Pro X:tä, minkä lisäksi Adobe Creative Cloudiin kuuluvat ohjelmistot tulevat koneelle käytettäväksi. Koneesta löytyy siten kattava ohjelmisto valokuvien, videoiden ja äänen muokkaamiseen sekä kuvitus- ja taittoprojektien toteuttamiseen. Tietokoneelle kirjaudutaan Helsingin yliopiston tunnuksilla. Työpiste on luonnollisesti myös henkilökunnan käytössä.

Harjoittelutilan varauskalenteri on aikaisemmin toiminut Google-kalenterissa, mutta varausten tekemisen sujuvoittamiseksi harjoittelutilan varauskalenteri siirtyy Skedda-alustalle. Tilavarauksen pystyy jatkossa tekemään topelia.skedda.com osoitteesta, eikä sen tekeminen vaadi erillistä kirjautumista. Tehdäkseen tilavarauksen täytyy varauksen tietoihin syöttää kuitenkin varaajan sähköpostiosoite, nimi ja puhelinnumero. Nämä tiedot eivät kuitenkaan näy muille varauksen tekijöille vaan ainoastaan varausjärjestelmän ylläpitäjälle eli musiikkitieteen ainejärjestön Synkooppi ry:n tilavastaavalle. Aiemmasta varausjärjestelmästä poiketen tilan varaajille ei siis näy muiden käyttäjien tekemien varausten tiedot aikatietoja lukuun ottamatta. Mahdolliset kysymykset koskien muiden tekemiä varauksia tai varausjärjestelmää ylipäänsä voikin lähettää Synkooppi ry:n tilavastaavalle.

Harjoittelutilaa voi käyttää Topelian aukioloaikojen puitteissa: arkisin 7:45–18:00 kevät- ja syyslukukausina. Harjoittelutilaa C117 pidetään lukittuna, joten varauksen tehneen tilan käyttäjän tulee erikseen pyytää vahtimestaria avaamaan harjoittelutilan ovi. Vahtimestarien toimisto löytyy Topelian A-rapusta. Jos vahtimestari ei ole huoneessaan, hänelle voi soittaa huoneen läheisyydessä olevasta puhelimesta, tai omasta puhelimesta numeroon 02941 22825

Lisätietoja voi udella osoitteesta petteri.aj.peltola@helsinki.fi