Pako Afrikkaan

Mitä pakenen? On ihanaa ja kamalaa lähteä pois. Repeytyy suorastaan kahtia. Ja silti on ihanaa matkustaa, kai siinä saa hiukan tyydytystä itsensä kiusaamisestakin. Jouduin matkustamaan pari vuotta sitten Australiaan asti tajutakseni, kuinka hyvä paikka koti kuitenkin onkaan, edes toiselta puolelta maapalloa ei löydy sen kummempaa paikkaa!

Sain eilen mukaani Heikki Tervosen tuoreen kirjan Rakkaudesta Namibiaan. Sen lisäksi repusta löytyy kirja Elämäni safari – sen vanhat kannet ja kellertävät sivut sopivat tunnelmaan. Ja tietenkin kirja Etelä-Afrikan eläimistä.

Wau, ja kassitkaan eivät ylitä painorajoja! Kunhan eivät vaan uskalla lentokentän turvatarkastuksessa käydä kiinni eväisiini…

Ajatus alkaa jo katkeilla, kohta pääsee vielä villi viidakkohuuto. Tai ehkei sitä tarvita enää, isäkin heräsi jo, lentokentälle kyyditsijä siis. Puolitoista tuntia jäljellä lentokentälle lähtöön. Käyn vielä printtamassa hiukan afrikaans-kielistä sanastoa.

Lähtekää mukaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *