Yliopistolainen yrittäjyys is so 2013

Tammikuun viimeisellä viikolla yliopistolainen yrittäjyys valtaa Tiedekulman Hyvä yritys -viikon muodossa. Ohjelmaa on aamusta iltaan, katso alta koko ohjelma, merkitse sinua kiinnostavat tapahtumat kalenteriisi ja kutsu kaverisi mukaan vaikka Facebookissa.Viikko on osa Tieteestä toimintaa! -verkoston toimintaa. Helsingin yliopisto ja Demos Helsinki ovat keväästä 2012 lähtien keränneet yhteen akateemisesta yrittäjyydestä kiinnostuneiden verkostoa. Tieteestä toimintaa! -käänteistä voit lukea tässä blogissa. Hyviä kirjoituksia ovat esim Tieteestä Toimintaa! alkuvaiheet, fiiliksiä tutustumismatkalta Amsterdamiin ja Kööpenhaminaan sekä tietysti yritysten kuulumiset.
Tammikuun Hyvä yritys -viikon tavoite on herättää virkeää yrittäjyyskeskustelua ja -toimintaa. Viikko kokoaa yhteen yliopistolaisia yrittäjiä, sellaisiksi haluavia ja aiheesta kiinnostuneita. Viikon aikana kuullaan mielenkiintoisten keskusteluiden sekä ryhmätyöskentelyjen muodossa siitä, miten akateemisella osaamisella ja yrittäjyydellä voidaan ratkaista maailman suuria ongelmia. Viikolla mm. yrittäjyysdeittaillaan Aalto ES:n ja Laurea ES:n kanssa, kuullaan inspiroivia yrittäjyystarinoita siitä, kuinka yliopisto-opinnoista on luotu liiketoimintaa, tutustutaan yrittäjyysopetukseen ja -toimintaan ja suunnitellaan yhdessä sen tulevaisuutta Helsingin yliopistolla. Lue alla olevasta ohjelmasta lisää ja merkitse kalenteriisi parhaimmat palat.
.
Hyvä yritys –viikon kuratoi Torstai, joka on Tieteestä toimintaa –projektista ponnistanut opiskelijoiden poikkitieteellinen projektitoimisto: www.torstaihelsinki.fi

Yhteiskunnallinen yrittäjyys on parasta mahdollista bisnestä. Maailman ongelmien ratkaisuille ei kysyntä aivan heti lopu.

HYVÄ YRITYS –VIIKKO 28.1.-1.2.2013  – Uudenlaiset yrittäjät muuttavat maailmaa
Tiedekulma, Aleksanterinkadun ja Fabianin kulma, Aleksanterinkatu 7

MAANANTAI | MONDAY 28.1. – Yrittäjät ratkovat maailman viheliäisiä ongelmia

16.00–18.00
Yrittäjät maailman viheliäisiä ongelmia ratkomassa
Mikä on yrittäjien rooli yhteiskunnan viheliäisten ongelmien eli suurten haasteiden ratkaisemisessa? Mihin yliopistot tarvitsevat yrittäjiä? Argumenttinsa esittämässä ja niistä keskustelemassa yliopistolaiset yrittäjät, alumnit Ville Miettinen Microtaskista ja Lauri Järvilehto Filosofian akatemiasta, puheenjohtaja, viestinnän opiskelija Elina Uutela Aalto Entrepreneurship Societystä, Tieteestä toimintaa -yrittäjyysverkoston jäsenet, professori Edward Haeggström Fysiikan laitokselta ja yhteyspäällikkö Pia Dolivo Helsingin yliopiston yhteiskuntasuhteista – sekä te, hyvä yleisö. Keskustelua vetävät yrittäjä-tutkijat Outi Kuittinen ja Tuuli Kaskinen ajatushautomo Demos Helsingistä.

TIISTAI | TUESDAY 29.1. – Aloittelevia yrittäjiä ja kokeneita mentoreita

8.30–10.00
Tieteestä Toimintaa -aamukahvit: Tieteestä toimintaa meets Hub Helsinki
Millaista muutosta haluamme saada aikaan yrittäjyyden keinoin?  Tieteestä toimintaa -verkosto ja HubHelsinki tutustuvat toistensa tavoitteisiin, arvoihin ja osaamiseen. Keskustelua ja verkostoitumista. HUOM! TÄMÄ TAPAAMINEN POIKKEUKSELLISESTI TIEDEKULMAN SIJAAN HUB HELSINGISSÄ, Annankatu 31-33 C.

12.00 – 13.30
Opiskelijasta ja tutkijasta start-up-yrittäjäksi
Miten päädyin opiskelijasta yrittäjäksi? Minkälaisia vahvuuksia tieteellinen asiantuntijuus voi antaa start-upille? Mm. Scoopinionin perustaja Mikko Koskinen ja sosiaalipsykologi, tutkija Airi Lampinen HIIT:istä kertovat.

16.00–18.00
Minustako aloittelevan yrittäjän mentori?
Etsimme monenmoisia mentoreita opiskelijayrittäjille. Tule kuuntelemaan nuorten yrittäjien pitchit (eli lyhyen ytimekkäät esittelyt yrityksistään). Lentoon lähteäkseen he tarvitsevat monenlaista kokemusta markkinoinnista liiketoiminnan kehittämiseen,  asiakkuuksien kehittämistä yhteiskunnan tuntemukseen. Ehkä löydät juuri sen projektin, jossa haluat olla mukana mentorina omalla kokemuksellasi. Tilaisuudessa kerrotaan, miten se on mahdollista ja mikä mentoroinnissa on antoisaa. Ilmoittaudu http://bit.ly/mentorointi29012013
Jos haluat esitellä oman yrityksesi, ota yhteyttä outi.kuittinen(a)demos.fi, 050 326 55 82.

18.00–19.30 Veroparasiitit
Paneelikeskustelu monikansallisten yritysten globaalista vastuusta ja verosuunnittelun todellisista häviäjistä. Tapahtuman järjestää Mitä? -verkoston Helsingin paikallisryhmä, Plan Suomi Säätiö.

KESKIVIIKKO | WEDNESDAY 30.1. – Yrittäjyys Helsingin yliopistolla

8.30–10.00
Avanto Helsingin aamukahvit
Avanto Helsinki on vasta perustettu tutkimuspaja, joka tekee uudenlaista yhteiskuntavastuuta ja luo odottamattomia yhteyksiä ihmisten ja ajatusten välille. Aamukahveilla keskustellaan kestävästä liiketoiminnasta ja uudesta yrittäjyydestä. Avanto Helsinki esittelee myös ajankohtaisia projektejaan. Katso Facebook-event.

13.00–14.00
Kiinnostaako yrittäjyys? Helsingin yliopiston yrittäjyystoiminta esittäytyy
Tule kuulemaan, millaisia erilaisia mahdollisuuksia yrittäjyydestä kiinnostuneilla opiskelijoilla, tutkijoilla ja alumneilla on toimia yliopistolla tänä vuonna. Yliopiston erilaiset yrittäjyyskurssit, Tieteestä toimintaa -yrittäjyysverkosto, Aalto Venture Programme ja YritysHelsinki esittäytyvät.

TORSTAI | THURSDAY 31.1. – Knowledge, Research & Business

8.30–10.00
Yhteismaan aamukahvit
Yhteismaa on sosiaalisiin innovaatioihin erikoistunut yhteisö, joka suunnittelee ja toteuttaa yhteiskunnallisesti merkityksellisiä projekteja, tapahtumia ja palveluja. Yhteismaan edustajat kertovat aamukahveilla yhteisöllisistä hankkeista ja sosiaalisen median mahdollisuuksista. Yhteismaa on osa Tieteestä toimintaa ‑verkostoa.

13.00–14.00
How to make business with knowledge?
Come discuss on the hot topics of how knowledge turns into business and what the possibilities of service design for academics are.

16.00–17.30
Tutkimustuloksesta hittituotteeksi
Muun muassa professori Timo Mäkelä Biotekniikan instituutista ja kemian tutkija ja yrittäjä Petro Lahtinen Onbone Oy:stä keskustelevat, miten yliopisto ja yritykset tekevät yhteistyötä ja miten tutkimustuloksia hyödynnetään kaupallisina innovaatioina.

18.00–20.00
Entrepreneurship speed date
Speed date is meant for those interested in entrepreneurship to get to know each other and share their views. The event brings together students and entrepreneurship promoteurs from University of Helsinki, Laurea Entrepreneurship society and Aalto Entrepreneurship society.

PERJANTAI | FRIDAY 1.2. – Yliopisto ja yrittäjyys huomenna

8.30–10.00
Kaskasin aamukahvit: Tutkimustiedon popularisointi
Kaskas Media on erikoistunut tiedon vetävään muotoiluun. Heidän aamukahvipaneelissaan tutkijat, toimittajat ja lukijat puhuvat tutkimustiedosta mediassa. Kuka hyötyy popularisoinnista, entämissä menevät mutkiensuoristelun rajat? Kaskas on osa Tieteestä toimintaa -verkostoa.

Mukana keskustelemassa ovat Ilta-Sanomien toimittaja Vesa Mäkinen, sosiaalipolitiikan tutkija Nina Kahma, Suomen Akatemian hallituksen puheenjohtaja ja Helsingin yliopiston professori Arto Mustajoki, Helsingin yliopiston tiedotuspäällikkö Hannamaija Helander sekä tiedebloggari, tietokirjailija ja geneetikko Tiina Raevaara.

13.00–14.00
Yrittäjyyden oma tila yliopistolle! Entä mitä muuta kuuluu yrittäjyyden tulevaisuuteen Helsingin yliopistolla?
Vuorikatu 5:een, Kaisa-kirjaston viereen avautuu keväällä 2013 yrittäjyydelle oma tila. Mitä siellä tapahtuu, mitä siltä halutaan, kuka on mukana? Miten yrittäjyys kasvaa ja leviää Helsingin yliopistolla noiden seinien ulkopuolelle? Tervetuloa rakentamaan tulevaa opiskelijat, yrittäjät, Helsingin yliopisto ja yhteistyökumppanit. Tiukan työstön jälkeen juhlistetaan tulevaisuutta yhdessä!

14.00 –> Loppukekkerit!

Esiintymässä Juha Pekka Tapani Heikkinen Ja niin Edelleen: Juha Pekka Tapani Heikkinen – kitara ja laulu + Jere Kolehmainen – Cajon-rumpu.

http://www.facebook.com/juhapekkatapaniheikkinen

Lisäksi skumppatarjoilu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.