Suorittaminen ja raportointi

TYÖELÄMÄJAKSON AIKANA

Opiskelija sopii työelämäjakson käytännön järjestelyistä itsenäisesti työnantajan kanssa.

Kahden kuukauden työelämäjakso voi sijoittua koko kalenterivuodelle (1.1.-31.12.). Tarvittaessa jakson voi suorittaa myös esim. kahdessa osassa. Kahden kuukauden ylittävistä jaksoista työnantaja ja opiskelija sopivat keskenään. Tällöin on kyse normaalista työsuhteesta.

Harjoittelija ansaitsee kaksi lomapäivää jokaiselta täydeltä työkuukaudelta. Jos työnantaja on valtio, ei harjoittelijalle makseta lomakorvauksia, vaan lomapäivät on pidettävä lomana.

Harjoittelija noudattaa samaa työaikaa kuin muutkin samassa työyksikössä vastaavaa työtä tekevät.

PALAUTE JA ARVIOINTI

Työelämäjakson ohjaaja antaa harjoittelijalle palautetta ja arvioi jakson onnistumista numeraalisesti. Ohjaajan arvio perustuu opintojaksolle asetettuihin oppimistavoitteisiin, joista ohjaaja ja opiskelija sopivat jakson alussa. Arviointi tehdään tiedekunnasta saatavalla arviointilomakkeella. Arviointilomakkeen yhteydessä on myös lisäohjeita arvioinnin laatimiseen.

RAPORTOINTI

TUM-402 Työelämäjakso raportoidaan kahdessa osassa:

1. Työelämäjakson lopuksi opiskelija laatii 4-5 sivun mittaisen raportin ja palauttaa sen tiedekunnalle.

Esseemuotoinen loppuraportti on laajuudeltaan noin 15 000 merkkiä (n.  4-5 sivua). Esseen kirjoittamisessa noudatetaan tiedekunnassa annettuja ohjeita. Loppuraportissa arvioidaan ja analysoidaan omakohtaisesti pohtien työelämäjakson kokemuksia ja omaa oppimista työelämäjakson aikana kirjallisuuteen suhteuttaen.Raportti sisältää seuraavat asiat:

  • Opiskelijan nimi ja opiskelijanumero
  • Harjoitteluaika ja paikka
  • Lyhyt kuvaus työtehtävistä harjoittelun aikana
  • Mitkä olivat  harjoitteluun liittyvät tavoitteesi? Mikä tuki/ esti niiden saavuttamista?
  • Mitkä osoittautuivat omiksi vahvuuksiksi ja kehittämisalueiksi harjoittelun aikana?
  • Kuvaus työyhteisöstä ja omasta jäsentymisestä siihen
  • Mitkä teologiset kysymykset aktivoituivat harjoittelussa?
  • Miten hyödynsit teologista osaamistasi harjoittelussa?
  • Mitä harjoittelu merkitsee omalle ammatillisille suuntautumiselle?

Raportissa hyödynnetään Eteläpellon ja Vähäsantasen artikkelia:  Ammatillinen identiteetti persoonallisena ja sosiaalisena konstruktiona. Artikkeli on julkaisun Samalta viivalta 4 sivuilla 45-67.  Lisäksi opiskelija etsii itse 1-2 muuta tieteellistä artikkelia liittyen esim. työssäoppimiseen, organisaatiopsykologiaan, asiantuntijuuden kehittymiseen, ammatillisen identiteetin kasvuun tai johonkin työelämäjaksoonsa liittyvään teemaan. Opiskelija hyödyntää näitä artikkeleita raporttinsa kirjoittamisessa. Kirjallisuuden käyttö osoitetaan lähdeviitteillä.

Raportti palautetaan sen lukukauden loppuun mennessä, jolloin työelämäjakso on päättynyt (esim. jos työelämäjakso on päättynyt elokuun lopussa, raportti on palautettava joulukuussa).

Palautus

Valmis raportti ja työelämäjaksosta ja työnantajan arviointi palautetaan skannattuna E-lomakkeelle osoitteeseen:

Sukunimen alkukirjain A-M palautetaan Maria Buchertille: linkki E-lomakkeelle

Sukunimen alkukirjain N-Ö palautetaan Aura Nortomaalle: linkki E-lomakkeelle

Raportteja arvioivat soveltavien opintojen yliopisto-opettajat vain opetusperiodien lopussa. Raportteja ei arvioida joulu-ja kesäloma-aikana.

Raportin palautuksen jälkeen TUM-402 rekisteröidään suoritetuksi. Opintojaksosta annetaan arvosana hyväksytty/hylätty.

2. Opiskelija päivittää portfolionsa (TUM-401-kurssilla laadittu).  Opiskelija palauttaa päivitetyn portfolion opintojakson Työelämän asiantuntijuus TUM-403 ennakkotehtävänä.