Miksi Venäjän ympäristö?

Venäjä on ympäristön kannalta sekä uhka niin paikallisesti kuin globaalistikin, mutta myös tärkeä kehitysinnovaatioiden tuottaja. Ympäristö- ja energiakysymyksiä tarkasteltaessa on tärkeä pitää mielessä, miten tiukasti ne liittyvät yhteiskunnallisiin ja sekä paikallisen, että kansainvälisen politiikan kysymyksiin Venäjällä. Tästä johtuen monitieteinen lähestymistapa on välttämätön Venäjän energia- ja ympäristöongelmien ja ratkaisujen löytämiseksi.

Tällä nettisivulla pääset tutustumaan Veli-Pekka Tynkkysen tutkimustiimin monitieteiseen tutkimusprojektiin. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää mitä yhteiskunnallisia vaikutuksia meneillään olevat ympäristömuutokset aiheuttavat Venäjällä ja muissa jälkisosialistisissa maissa.

Tavoitteen saavuttamiseksi tutkimusryhmä toteuttaa useita kestävyyteen, energiaturvaan, energiadiplomatiaan, kaupunkikehitykseen, sosiaaliseen hyvinvointiin sekä lukuisiin muihin aiheisiin pureutuvia tutkimusprojekteja. Lisäksi tutkimustiimissä on mukana useita arktisten alueiden kehitykseen erikoistuneita tutkijoita. Lisää tietoa tutkimuksesta ja yksittäisistä tutkimusprojekteista löytyy englanniksi ”Projects” -sivulta.

Tällä hetkellä tutkimustiimissä on kaikkiaan 13 jäsentä ja lisätietoja heistä löytyy ”People”-sivulta.

Tuoreita julkaisuja ja tiedotteita löytyy englanniksi tutkimustiimin uutissivulta tämän linkin takaa ja myös Twitteriltä. Tapahtumakalenteri löytyy ”Events”-sivulta.