Upcoming events:

23-26.11.2019 51st Annual ASEEES Convention, San Francisco, USA
On 23 November, from 12:00-13:45 Dmitry Yagodin will chair a panel “Emergent Energies and their Intersection with State, Society and Culture in the Russian Arctic”. Stephanie Hitztaler will present a paper “A Sustainable Yamal? A Critical Look at Corporate Social Responsibility and its Contribution to Short- and Long-Term Urban Vitality in Yamalo-Nenets Autonomous Okrug” and Sohvi Kangasluoma will talk about “Masculine Industry, Feminine Environment? A Gender-Based Look at Media Representations of Arctic Hydrocarbon Companies”. Later that day, from 16:00 to 17:45 Stephanie Hitztaler will chair “The Politics and Perception of Climate Change and Renewable Energy Discourse from the Russian Far North to Central Asia” panel. Dmitry Yagodin will talk about “Convenient Truth: The Roots of Climate Denial in the Official Discourse in Russia” and Hilma Salonen will present her paper “Is there Life after Fossil Fuels?

27.11.2019 2nd Workshop on EU-Russia Energy Dialogue, St. Petersburg, Russia
Veli-Pekka Tynkkynen will participate in the 2nd Workshop on EU-Russia Energy Dialogue, St. Petersburg, organised by the German Institute for International and Security Affairs.

27.11.2019 “Talouspolitiikalla ilmastonmuutosta vastaan?”, Tiedekulma, Helsinki, Finland
Suomen EU-puheenjohtajakauden keskeinen painopiste on EU:n globaali ilmastojohtajuus, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Joulukuussa Espanjassa järjestettävään COP25-ilmastokokoukseen on vielä hetki aikaa. Mitkä ovat talouspolitiikan välineet ilmastonmuutoksen torjunnassa? Millainen on Suomen ja Chilen valtiovarainministeriöiden yhteinen aloite ilmastomuutoksen torjumiseksi?
Ulkoministeriö järjestää keskiviikkona 27. marraskuuta klo 17−18.30 Tiedekulman Stagella (os. Yliopistonkatu 4) kaikille avoimen keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään ilmastonmuutosta. Aiheesta alustavat finanssineuvos Pekka Morén valtiovarainministeriöstä ja väitöskirjatutkija Karoliina Hurri Helsingin yliopistosta. Nuorten näkökulman aiheeseen tuo ilmastoaktivisti Atte Ahokas. Tilaisuuden juontaa johtaja Mari Pantsar Sitrasta.
Kaikille avoin keskustelutilaisuus striimataan Tiedekulman sivuille.
Tilaisuus on osa ulkoministeriön järjestämää keskustelutilaisuuksien sarjaa, jossa on mm. käsitelty Suomen EU-puheenjohtajakauden teemoja.
More information

19-25.01.2020 Study group on “Energy Materiality: Infrastructure, Spatiality and Power”, HWK, Delmenhorst, Germany
Professor Tynkkynen will participate in the sixth study group on “Energy Materiality: Infrastructure, Spatiality and Power” meeting.
More information

Past events can be found via this link.