Oppimispäiväkirja 2

Heidi, Rosa ja Melissa perehtyivät Eeron ja Hennin analyysin perusteella kirjallisuuteen. Perustimme yhteisen Zotero-tilin, johon lisäilimme alkuperäiseen aineistoon liittyvää kirjallisuutta.

Kirjallisuutta löytyi runsaasti sekä suomeksi että englanniksi. Aiheesta on myös tehty useita opinnäytetöitä. Saimme selville, että nuoret suhtautuvat positiivisesti kehitysyhteistyöhön erityisesti Länsi-Suomessa. Erään raportin mukaan nuorilla on yleisellä tasolla kohtalaisen hyvä käsitys siitä, mitä kehitysyhteistyöllä tarkoitetaan, mutta faktatietoudessa on selkeästi parantamisen varaa.

Tämän viikon aikana lisäsimme Zoteroon 17 tieteellistä artikkelia, jotka mielestämme liittyivät Eeron ja Hennin ehdottamiin tutkimuskysymyksiin. Emme löytäneet tutkimusta tulotason vaikutuksesta vapaaehtoistyöhön.

Screen Shot 2015-11-10 at 11.42.36

Kirjallisuusosiota tekevän ryhmän jäsenistä vain Melissa oli käyttänyt Zoteroa aikaisemmin, mutta tällä kertaa jokainen ryhmän jäsen oivalsi ohjelmasta jotain uutta ja hyödyllistä. Rosa innostui niin paljon, että päätti hyödyntää Zoteroa gradussaan.

Teimme myös listan tutkimuskysymyksen keskeisistä käsitteistä, jotka löytyvät seuraavasta blogipostauksesta.

Seuraavalla kerralla aiomme tutustua Atlakseen.

Published by

Deleted User

Special user account.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *