Viikko 2

Viimeisetkin ryhmäläiset löytävät tiensä Yammeriin. Myös blogi, Zotero ryhmä sekä Real Time Board luodaan ryhmälle. Osa kurssilaisista on myös tutustunut One Noten käyttöön. Vaikka molempiin ohjelmiin on hahmoteltu raporttimme suunnitelmaa, sekä One Note että Real Time Board vaikuttavat ryhmämme mielestä jokseenkin turhilta projektia ajatellen. Mielestämme tosielämässä käsitekarttojen ja projektisuunnitelmien luominen hoituu useimmiten helpommin käsin, mutta kurssia ajatellen luomme erinäisiä käsitekarttoja ja suunnitelmapohjia sekä One Noteen että Real Time Boardiin.

Ryhmämme on aloittanut sekä Spss- ohjelmilla tilastojen muodostamisen että kirjallisuushaut. Kirjallisuusvastaavat tapaavat ja etsivät artikkeleita yhdessä. Zoteron asentamisessa on osalla ryhmästämme ongelmia ja sen käyttö takkuaa ensialkuun.

Spss tehtävät ovat jaettu viikoittain ja ne edistyvätkin hyvin pienistä pulmista huolimatta. Ongelmia Spss:ssä aiheutti erityisesti aineiston ääkkösprobleema, joka johti turhautumiseen. Alustavat analyysit saatiin kuitenkin tehtyä aiemmin opittuja Spss taitoja käyttäen. Tilasto-osion keskustelualue auttoi varsinkin ääkköspulman kanssa.

Blogin ohjeita on luettu ja erilaisiin blogeihin tutustuttu (esimerkiksi gradublogit). Erityisesti ajastetut blogipostaukset näyttävät mielenkiintoiselta vaihtoehdolta.

One thought on “Viikko 2

  1. OneNote vaikutti omaan työskentelyyni aika hyödyttömältä kun käsitekartat eivät juuri kuulu työtapoihini. Sama koskee RealTimeBoardia, edellinen tosin helppokäyttöisempi. Zotero sen sijaan vaikutti varsinkin jatkoa ajatellen hyödylliseltä. Varsinkin ryhmätyökansiossa aineistojen jakaminen sujui kätevästi. Lähteiden löytäminen eri hakukoneilla oli aika tuttua puuhaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *