Viikko 4, Kiire!

Saamme sovittua ryhmätapaamisen vasta sunnuntaille, joten väliraportin kanssa tulee kiire! Kaikki ryhmäläiset ovat hoitaneet tehtävänsä parhaansa mukaan, vaikka ohjeet ovat olleet välillä erittäin sekavia. Keskustelu Yammer ryhmässämme vilkastuu.

Päätämme ryhmän kesken vapauttaa Kristianin tehtävistään väliraportin palauttamisen jälkeen, sillä hänellä on kiire valmistua. Ryhmämme onkin yksimielinen siitä, että Kristian on tehnyt oman osuutensa työssä. Ryhmämme aikoo kuitenkin jatkaa työskentelyä ja hioa raporttia.

Ryhmämme kirjallisuudesta vastaavat henkilöt ovat analysoineet lähteitä ja tehneet niistä tiivistelmät sekä loppuraporttia että muita ryhmäläisiä varten. Ryhmämme on myös harjoitellut Atlas.ti- ohjelmiston käyttöä artikkeleiden analysoinnin yhteydessä. Ohjelma tuntuu raskaalta käyttää, mutta sen parhaat puolet tulevatkin esiin suurta aineistomassaa käsiteltäessä. Olemme myös tutustuneet pomodoro- tekniikkaan väli- ja loppuraporttia ajatellen. Myös blogi saadaan rullaamaan.

Tapaamisessa teimme karkean version väliraportista, jota muutamat ryhmän jäsenet aikovat vielä parannella ennen tehtävän palautusta.

Keskustelimme ryhmän kanssa myös koko kurssin järjestelystä ja totesimme kaikki olevamme jokseenkin turhautuneita epämääräiseen ohjeistukseen. Koimme kuitenkin, että työskentely ja kommunikointi ryhmän sisällä on toiminut erittäin jouhevasti, ja ryhmän jäsenet ovat vaikean paikan tullen tukeutuneetkin toisiinsa. Jatkuva kiireen tuntu on mielestämme ollut negatiivinen asia: kurssin vastaavat opettajat ovat mielestämme koko ajan painottaneet työn tekemisen haastavuutta ja kiireellisyyttä, mikä taas on tuonut negativista ilmapiiriä muun muassa kurssin moodle foorumeille.

Työskentelyä väliraportin kimpussa

3 thoughts on “Viikko 4, Kiire!

  1. Koostan artikkeleista koosteet käyttäen pomodoro-tekniikkaa. Työ sujuu mutta itselläni on harvemmin keskittymisongelmia, joten saa nähdä, miten jatkossa. Eilinen tapaaminen sujui oikein hyvin ja tänään saimme väliraportin palautettua, mielestäni se oli oikein mallikkaassa kunnossa. Kiitos koko ryhmälle, kanssanne oli ilo työskennellä!

  2. Tapaamisesta jäi minullekin oikein luottavainen olo: tuntuu että työ rullaa hyvin eteenpäin ja kaikki ryhmäläiset ovat sitoutuneet osuuksiinsa. Sari ja Kristian ovat minusta tehneet hyvää työtä artikkelien ja tiedonhaun parissa ja Noora taas on hoitanut meta-osion tehtävät oikein rivakasti ja tehokkaasti. Toivottavasti Jerelle tarttui spss-kokeiluista jotain mukaan, vaikka olen kyllä sitä mieltä, että kurssin puitteissa olisi pitänyt tarjota edes yksi opetuskerta spss:stä kun sen käyttöä kuitenkin edellytetään. Tuntuu, että sain hoidettua ryhmämme spss-kuviot ainoastaan siksi, että olen opetellut ohjelman käyttöä kolmen aikaisemman kurssin puitteissa. YouTube-videoiden katselu ei ole ehkä oppimisen kannalta hedelmällisintä.

    Toivon, että olisin ehtinyt perehtyä meta-osion juttujen tekemiseen jossain vaiheessa. Nyt keskityin vain spss:ään ja kirjoitin kaksi artikkelitiivistelmää kirjallisuusosioon. Toisaalta ratkaisu oli hyvin käytännöllinen: kenelläkään ryhmäläisellä ei ollut niin paljon aikaa käytettävissä, että olisi ehtinyt joka viikko ottaa vieraita osa-alueita haltuun töiden ja muiden kurssien ohella, joten kukin keskittyi sitten omiin vahvuusalueisiinsa. Kurssin jatkoa ajatellen haluaisin antaa neuvon: jos on tarkoitus saada muutenkin kiireiset ja kuormitetut opiskelijat perehtymään joka viikko vaihtuviin uusiin välineisiin ja ohjelmiin ja käyttämään niitä suvereenisti sekä tuottamaan yhteistyössä neljän muun kiireisen opiskelijan kanssa jokin koherentti lopputuotos, kannattaa antaa aikaa enemmän kuin kuukausi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *