VIKLO 23.4. Teemana Akateemisten valmiuksien tukeminen verkko-opetuksella: tiedonhankintaa, rakentelua ja yhdessä tuottamista

kahvikuppi.gif TERVETULOA VIKLOON, Viikin opettajakahvilaan!

Vuoden toinen Viklo on auki keskiviikkona 23.4. klo 14.00 – 16.00.
Paikkana on Infokeskuksen ryhmätyöhuone 139.
Huhtikuun kahvilan aiheena on akateemisten valmiuksien tukeminen verkko-opetuksella ja tieto- ja viestintätekniikan avulla:

  • Käsitekarttaohjelma CMapToolsin avulla käsitekarttoja voi luoda yksin tai yhteisöllisesti ja jakaa niitä verkossa esimerkiksi oman ryhmän kesken. CMapToolsia esittelee InnoEdu -projektin  tutkija Jarkko Mylläri soveltavan kasvatustieteen laitokselta.
  • Viikin tiedekirjasto esittelee tiedonhankinnan opetuksen integroimista ainelaitosten kursseille ja e-aineistojen käyttöä opetuksessa. Mikrobiologian yliopistonlehtori Kristina Lindström kertoo yhteistyöstään tiedekirjaston kanssa MIKRO210-kurssilla.
  • Lisäksi käsittelemme Wikejä yhteistoiminnallisen tiedon tuottamisen välineenä.

Ilmoittautuminen verkkolomakkeella: https://kampela.it.helsinki.fi/elomake/lomakkeet/4237/lomake.html

Taustalukemiseksi akateemisia taitoja ja verkko-opetusta käsitellään mm. Tervosen, S. ja Keskisärkän, K. vuonna 2007 toimittamassa julkaisussa: Taitoja, tiimalaseja ja tilastoja. Käsikirja kompetenssien, mitoituksen ja tilastoinnin suunnitteluun ja seurantaan verkko-opiskelussa. Kuopion yliopisto. Oppimiskeskus. http://www.komiti.fi/tiedostot/Taitoja_tiimalaseja_tilastoja.pdf