“When I’m on Stage, I Rule” -dokumenttielokuva

Tervetuloa katsomaan dokumenttielokuvaa ”When I’m on Stage, I Rule” keskiviikkona 20.4.2022 klo 18 alkaen Kulttuurikeskus Caisan auditorioon!

Elokuva ”Lavalla määrään minä” kertoo cholita-yhtyeistä, jotka valloittivat Bolivian populaarikansanmusiikkiskenen vuonna 2006. Ensimmäinen ryhmä, Las Conquistadoras, koostui neljästä cholitasta, ketšuankielisistä nuorista naisista, jotka esittivät huayño-lauluja sähköisten soittimien ja perkussiivisen tanssin säestyksellä. Satoja cholita-yhtyeitä on perustettu sen jälkeen. Ne yhdistävät Andien ja Karibian alueen musiikkeja, poppia, rokkia ja muita genrejä aistillisesti voimakkaissa esityksissä ketšuan- ja aimarankielisen väestön tanssilavoilla ja mediassa. Elokuva kertoo musiikista yksilöllisen ja yhteisöllisen voimaantumisen välineenä, joka voi muuttaa todellisuuksia. Elokuva on koostettu pääosin Siboné Orozan musiikkitieteen alan väitöskirjatyötä varten kuvatuista cholita-tähtien haastatteluista ja live-esitysten taltioinneista.

Ohjaus ja leikkaus: Siboné Oroza ja Antti Nordin.

Elokuvaan sävelletty musiikki ja animaatio: Antti Nordin.

Pääesiintyjät: Las Conquistadoras, Las Consentidas, Las Florecitas de Mizque, Las Traicioneras del Amor, Las Sirenitas.

Elokuvan kielinä on espanja ja ketsua, tekstitys englanniksi.

Kesto noin 90 min.

Näytöksen jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä elokuvan tekijöille Siboné Orozalle ja Antti Nordinille.

Yksi vastaus artikkeliin ““When I’m on Stage, I Rule” -dokumenttielokuva”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *