Työryhmä

A Fo!

A Fo! on pohjoismais-malilainen yhtye joka on toiminut vuodesta 2018 Tanskasta käsin. Yhtyeen musiikki ottaa vaikutteita pohjoismaisesta- ja länsiafrikkalaisesta musiikista. Yhtyeessä soittavat: Aaholm Clara –  (DK), Autio Maarika (FIN), Boye Mouritsen Eliza – (DK), Dembélé Salomé – (ML), Hanikka Jenni  (FIN), Jensen Ørnstrup Mette Marie –  (DK), Tilk Kirsi – (EE/DK).
WWW-hankkeessa A Fo! liittyy malilaisiin naismuusikoihin keskittyvään All Female Orcherstra-osaprojektiin.
Lisätietoa: afomusic.net

Ying Hsien Chen

Ying Hsien Chen on taiwanilainen musiikintutkija, joka työskentelee tällä hetkellä Suomessa. Hänen tekeillä oleva väitöskirjansa käsittelee suomalaisen kanteleen soittoharrastusta Japanissa, keskittyen erityisesti japanilaisnaisten uudelleentulkintoihin kanteleesta.

Lisätietoa: Helsingin yliopiston tutkimusportaali

Salome Dembélé

Salome Dembele on malilainen muusikko ja A Fo! -yhtyeen laulaja. Hän voitti malilaisen Talent de la Cité -kilpailun vuonna 2017 ja on sen jälkeen konsertoinut laajasti Malissa ja sen naapurimaissa. Malissa hän on yksi harvoja naismuusikkoja, jotka ovat voineet jatkaa uraansa lasten saamisesta huolimatta.

Lisätietoa: FacebookSalomé Mali yera wafi -musiikkivideo

Jenni Hanikka

Jenni Hanikka on musiikin maisteri, huilisti ja laulaja, sekä A Fo! -yhtyeen perustaja. Viime vuosina hän on ollut mukana useissa yhteistyöprojekteissa malilaisten muusikoiden kanssa. WWW-hankkeessa hän työskentelee malilaisiin naismuusikoihin keskittyvässä All Female Orcherstra-osaprojektissa.

 

Antti Nordin

Antti Nordin on kuvataiteilija, säveltäjä sekä elokuva- ja videotuottaja. WWW-hankkeessa Nordin on mukana  Bolivian cholita-artisteihin keskittyvässä osaprojektissa, johon hän tuottaa dokumenttielokuvan.

Nordinin editoimia cholita-artistien musiikkivideoita: Las Florecitas de Mizque, Las Traicioneras del Amor

Siboné Oroza

Siboné Oroza on musiikkitieteen tohtoriopiskelija Helsingin yliopiston sukupuolen, kulttuurin ja yhteiskunnan tohtoriohjelmassa sekä latinalaisamerikkalaista musiikkia esittävä laulaja. WWW -hankkeessa Oroza työskentelee Bolivian cholita-artisteihin keskittyvässä  osaprojektissa.

Lisätietoa: Helsingin yliopiston tutkimusportaali, tangosiboney.com

Awa Sané

Awa Sané, taiteilijanimeltään Eve Crazy, aloitti hiphop-uransa vuonna 2012 kotikaupungissaan Bignonassa, Casamancessa (Etelä-Senegalissa). Monet hänen kappaleistaan käsittelevät senegalilaisten naisten arkipäivän kokemuksia. Sané on ollut Genji Hip Hop -yhdistyksen jäsen sen perustamisesta lähtien (ks. blogiteksti).

Musiikkia: Eve Crazy / ReverbNation, Moussou Kendo Music / YouTube

Elina Seye

Elina Seye on etnomusikologi, musiikin- ja tanssintutkija, joka toimii Suomen Akatemian rahoittamana tutkijatohtorina Helsingin yliopiston musiikkitieteen oppiaineessa. Elina on WWW-hankkeen vastuullinen johtaja ja mukana tutkijana All Female Orchestra -osaprojektissa.

Lisätietoa: Helsingin yliopiston tutkimusportaali

Marjo Smolander

Marjo Smolander on kanteletaiteilija, laulaja-lauluntekijä, jonka erikoistumisalueena on transkulttuurinen työskentely painottuen Senegaliin ja Maliin. WWW-hankkeessa hän työskentelee duossa Eve Crazy & Mar Yo sekä malilaisiin naismuusikoihin keskittyvässä All Female Orchestra -projektissa.

Lisätietoa: www.marjosmolander.com

Nina Öhman

Nina Öhman on etnomusikologi ja populaarimusiikintutkija, jonka tämänhetkinen tutkimus keskittyy naisten toimijuuteen jazzmusiikin kentällä Suomessa. Hän toimii yliopistonlehtorina (ma.) musiikkitieteen opintosuunnassa Helsingin yliopiston Filosofian, historian ja taiteiden tutkimuksen osastolla. WWW-hankkeessa hän on mukana erityisasiantuntijana.

Lisätietoa: Helsingin yliopiston tutkimusportaali