Työelämätarinoita alumnitilaisuudessa

SKK-opiskelija Marija Ribakova kertoo keväällä järjestetystä alumnitilaisuudesta.

Assosiatiivinen kuva.

Tiistaina 26. maaliskuuta SKK:n opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua alumnitilaisuuteen. Tilaisuuteen oli kutsuttu kolme SKK:n entistä opiskelijaa, jotka ovat tällä hetkellä jo työelämässä. Tilaisuuden tarkoituksena oli tutustuttaa nykyisiä SKK:n opiskelijoita erilaisiin uramahdollisuuksiin. Paikalle saapui suurin osa ensimmäisen vuoden opiskelijoista, mutta joukossa oli myös toisen ja kolmannenkin vuoden opiskelijoita, sekä jo maisterivaiheessa opiskelevia SKK-laisia.

Ensimmäinen alumnipuhuja oli Peter Ovell, joka toimii erityisasiantuntijuustehtävissä englannin kielen kääntäjänä. Peter kertoi yksityiskohtaisesti omasta opiskelustaan, ja työurastaan. Peter on myös ensimmäinen maisteri, joka valmistui SKK-sta. Peterin esitys on erityisen antoisa kääntäjän uralle suuntautuville opiskelijoille. Hän suositteli muun muassa ruotsin kielen opiskelua laajemmin kuin opinto-ohjelman vaadittujen kolmen opintopisteen edestä.

Peterin jälkeen puhevuoron sai Edit Domokos, joka toimii suomi toisena kielenä -opettajana aikuisoppilaitoksissa. Editillä oli hyvin monipuolinen näkökulma suomi toisena kielenä -opetukseen. Koska suuri osa SKK:n opiskelijoista on kiinnostunut opetustyöstä, on moni heistä varmasti Editin esityksestä saanut hyödyllistä tietoa.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina toimiva entinen SKK:n opiskelija Hitomi Tabuchi kertoi työpolustaan yksityiskohtaisesti. Hitomin urapolku ja nykyinen työkuva olivat hyvä esimerkki siitä, kuinka erityyppistä työtä SKK:n opiskelijat voivat päätyä tekemään.

Verkostoitumisen tärkeys nousi kaikkien alumnien esityksissä päällimmäiseksi tärkeysjärjestyksessä. Aktiivinen ote ja rohkea ryhtyminen kaikenlaisiin projekteihin ja vapaaehtoistyöhön olivat kaikkien alumnien mielestä ensisijaisen tärkeitä. Hauskaa oli kuulla myös se, että työ ilmoituksiin kannattaa tarttua aina, jos työ on kiinnostavaa, silloinkin kun oma pätevyys ei yllä vaadittavaan tasoon.

Alumnitilaisuus jatkui Muoto-opin arkistossa vapaan seurustelun merkeissä. Kahvi- ja teetarjoilun lomassa oli kiva päästä tutustumaan muihin opiskelijoihin ja jakamaan kokemuksiamme tilaisuudesta. Kiitos alumneille, jotka pääsivät paikan päälle jakamaan omat tarinansa nykyisten SKK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *