Dadka / People

Liban Ali Hersi

Liban Ali Hersi on somalin opettaja. Hän opettaa somalia sekä Afrikan kirjallisuuden ja Afrikan sarven ja Intian valtameren alueen historian kursseja.

Lotta Aunio

Lotta Aunio on bantukielten vanhempi yliopistonlehtori, joka on erikoistunut fonologiaan ja kielipedagogiikkaan. Swahilin opettamisen lisäksi hän tarjoaa kursseja kaikista bantukielitieteen osa-alueista ja kielten oppimisesta.

Mikko Autere

Mikko Autere on Etelä-Aasian tutkimuksen yliopistonlehtori. Hänen tutkimuskohteensa ovat persialainen kirjallisuus sekä sufien käytäntö ja rituaalit Etelä-Aasiassa. Hän opettaa hindiä, urdua ja persiaa sekä kursseja kielestä ja identiteetistä.

Antti Laine

Antti Laine on bantukielten ja monikielisyyden yliopistonlehtori lukuvuonna 2023-24. Hän on erikoistunut itäafrikkalaisiin kieliin, erityisesti deskriptiiviseen ja vertailevaan bantukielten tutkimukseen. Hän tekee myös monikielisyystutkimusta swahilin puhuma-alueelta tulevien maahanmuuttajien parissa Suomessa.

Friederike Lüpke

Friederike Lüpke on Afrikan tutkimuksen professori, joka on erikoistunut Länsi-Afrikan mande- ja atlanttisiin kieliin sekä monikielisyyden tutkimukseen. Lukuvuonna 2023/24 hän on Core Fellowship-stipendiaatilla Helsingin yliopiston tutkijakollegiumissa eikä opeta.

Hany Saber Mansour

Hany Saber Mansour on arabian kielen opettaja. Hän järjestää myös akateemista vaihtoa MENA-alueen oppilaitosten kanssa.

Mesut Meralil

Mesut Meralil on turkin kielen yliopistonlehtori.

Riikka Tuori

Riikka Tuori on juutalaisuuden tutkimuksen yliopistonlehtori ja mukana myös Lähi-idän ja islamin tutkimuksen opintosuunnassa Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusintressejään ovat varhaismoderni juutalaisuus ja heprealainen uskonnollinen runous, Suomen juutalainen historia ja karaiittinen juutalaisuus.