BSCW-ryhmätyöohjelmiston käyttö päättyy 1.6.2013

Helsingin yliopisto on päättänyt luopua BSCW-ryhmätyöohjelmiston (Basic Support for Cooperative Work) käytöstä lukuvuoden 2012-2013 jälkeen. Syitä luopumispäätökseen on useita, tärkeimpänä BSCW:n vanhentunut tekninen ympäristö, joka ei enää vastaa nykyisiä tietoturvavaatimuksia. Palvelua ei valitettavasti voida myöskään päivittää enää uudempaan versioon. Lisäksi käyttäjäkyselyiden perusteella erityisesti opiskelijat ovat toivoneet yhtenäistä linjaa verkkovälineissä ja pienempää valikoimaa.

Verkko-oppimisympäristö Moodlen tekninen ympäristö on laadukas ja toimintavarma mahdollistaen monipuolisen verkko-opetuksen ja ryhmätyöskentelyn myös korkeakoulujen välisessä yhteistyössä. Suosittelemm BSCW-käyttäjillemme tuettuja palveluitamme, esimerkiksi Moodlea ja Wikiä, joissa opetus ja oppiminen voi jatkua 1.6.2013 jälkeen.

BSCW voi olla opetuskäytössä vielä lukuvuoden 2012-2013, mutta kevätlukukaudella (1.1.2013 alkaen) palveluun ei voi enää kutsua kokonaan uusia jäseniä jaettuihin työtiloihin. Palveluun ei pääse enää 1.6.2013 jälkeen (koskee kaikkia käyttäjiä niin opiskelijoita kuin opettajiakin), joten suosittelemme kaikkien tärkeiden aineistojen ja tiedostojen tallentamista muualle hyvissä ajoin, viimeistään kevään 2013 aikana.

Tarjoamme tarkempia ohjemateriaaleja siirtymiseen ja koulutusta & tukea opetushenkilöstölle myöhemmin syksyn 2012 ja kevään 2013 aikana. Tästä tiedotamme BSCW:n käyttäjiä tarkemmin tämän syksyn aikana. Mikäli haluat pysyä ajan tasalla luopumisaikataulusta ja ohjeistuksesta, suosittelemme että liityt mukaan tiedotuslistalle (linkki alla) tai luet tiedotteitamme täältä BSCW:n tukisivustolta (voit tilata myös uutissyötteen). Jos sinulla on opetusta BSCW:ssä, voit olla myös yhteydessä tiedekuntasi verkko-opetuksen tukihenkilöön löytääksesi omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan työkalun (Moodle, Wiki, Blogi, Matskut tms.).

Halutessasi lisätietoja BSCW:stä luopumiseen liittyen, lähetä sähköpostia osoitteeseen atk-oppimisymparistot@helsinki.fi

Tärkeitä linkkejä:
• BSCW-tukipalvelut ja -ylläpito: atk-oppimisymparistot@helsinki.fi
• Liity tiedotuslistalle http://ok.helsinki.fi/bscw/ohjeet/liity-bscw-postilistalle/
• Verkko-opetuksen tukihenkilöt tiedekunnittain: https://blogs.helsinki.fi/tukiverkosto/jasenet/

Ystävällisin terveisin,
Sari Koski-Kotiranta
Opetusteknologiapäällikkö
Opetusteknologiakeskus, Helsingin yliopisto