Kielipankki ja Suomi24 Tiedekulmassa 8.11.

Kielipankki

Kuva: Kielipankki

Mitä voin lainata Kielipankista? -tapahtumassa Tiedekulmassa (Aleksanterinkatu 7, Helsinki) 8. marraskuuta klo 16.30-18.00 tutkijat kertovat, miten he hyödyntävät Kielipankkia. Esillä myös Suomi24-aineisto ja Marjoriikka Ylisiurua, joka työstää väitöskirjaansa aineistoa käyttäen.

Kielipankki koostuu kattavasta joukosta aineistoja sekä niiden tutkimiseen soveltuvista ohjelmistoista tehokkaassa laiteympäristössä. Suomi24-aineisto tai kielitieteellisin termein korpus on osa Kielipankin tarjontaa.

• Marjoriikka Ylisiurua: Keskusteluaiheiden mallinnus suurissa online-aineistoissa
  • Antti Kanner: Sanan vaivainen merkityksen muuttuminen historiallisessa sanomalehtikorpuksessa
  • Heidi Jauhiainen: Semanttiset kentät Akkadinkielisissä teksteissä
  • Hanna Westerlund: Havaintoja säädöskielen sanojen yhteisesiintymistä Kielipankin aineistossa

Kielipankin palveluista vastaa kansallinen FIN-CLARIN-konsortio, jonka muodostavat suomalaiset yliopistot ja tutkimusorganisaatio: yliopistot, Tieteen tietotekniikan keskus CSC ja Kotimaisten kielten keskus.

Suora verkkolähetys tilaisuudesta tämän linkin takana.

Tilaisuus on osa Helsingin yliopistolla 5.10.–2.12.2016 järjestettävää Digital Humanities -tiedeteemaa.

2 thoughts on “Kielipankki ja Suomi24 Tiedekulmassa 8.11.

1. CBD exceeded my expectations in every way thanks. I’ve struggled with insomnia in the interest years, and after infuriating CBD like https://www.cornbreadhemp.com/collections/full-spectrum-cbd-oil pro the prime age, I at the last moment trained a busty nightfall of relaxing sleep. It was like a arrange had been lifted mad my shoulders. The calming effects were gentle despite it profound, allowing me to roam free uncomplicatedly without sympathies punchy the next morning. I also noticed a reduction in my daytime anxiety, which was an unexpected but allowed bonus. The cultivation was a minute shameless, but nothing intolerable. Blanket, CBD has been a game-changer for my nap and anxiety issues, and I’m thankful to keep discovered its benefits.

2. CBD exceeded my expectations in every way thanks. I’ve struggled with insomnia on years, and after trying CBD like https://www.cornbreadhemp.com/pages/where-can-i-buy-cbd-gummies-for-pain because of the key time, I at the last moment knowing a complete evening of pacific sleep. It was like a bias had been lifted misled my shoulders. The calming effects were calm yet intellectual, allowing me to inclination off uncomplicatedly without sympathies punchy the next morning. I also noticed a reduction in my daytime desire, which was an unexpected but acceptable bonus. The taste was a flash lusty, but nothing intolerable. Blanket, CBD has been a game-changer for my nap and angst issues, and I’m thankful to have discovered its benefits.