Digitaalisten aineistojen määrät

Joskus saamme kysymyksiä siitä, esimerkiksi kuinka paljon digitoituja aineistoja sivuja tai nimekkeitä löytyy tietyltä aikaväliltä. Nykyisellään tämä ei vaadi laskentaa tietokannasta, vaan kuka tahansa käyttäjistä voi hakutuloksista nähdä näitä tietoja suoraan http://digi.kansalliskirjasto.fi :n käyttöliittymästä.

Kysymys: paljonko tietyltä vuodelta on digitoituja sivuja?

  • valitse Aikaväli, alla valittuna vuosi 1910
  • kirjoita Sivut kohtaan  1-   (tämä laskee kaikki sivut mukaan)
  • Klikkaa hakunappia, ja näet hakutulosten määrän heti hakutulosten yläpuolella.

 

Ilman hakusanaa taustan haku hakee kaikki sivut, joten tässä tapauksessa hakutulosten määrä vastaa myös aikaväliltä löytyvää sivumäärää. Luonnollisesti jatkamalla tästä eteenpäin esimerkiksi kielivalinnalla, näet montako sivua tästä kokonaismäärästä on milläkin kielellä.

Pidemmän aikavälin kanssa, myös hakutulosten visualisointinäkymä on kätevä ja sitäkin voi käyttää sekä hakusanan kanssa että ilman. Tee haku ja valitse graafinäkymä. Jos haluat pyöritellä dataa itse, niin heti graafinäkymän vierestä löytyy Excel-toiminto, jonka avulla voit tallentaa tuloslistan omalle koneellesi (1000 ensimmäistä riviä).

Save

Save

Save

Save