Poikkea vapaakappalekirjastoon

Perinteisenä kesäkauden muistutuksena, tiedoksi, että Kansalliskirjaston tallettamia erilaisia kulttuuriperintöaineistoja on saatavissa kuudessa yliopistokirjastossa ympäri Suomen. Näissä kirjastoissa, erityisissä kulttuuriperintötyöasemilla on mahdollista lukea, selata ja hakea kaikkea digitaalista aineistoa: lehtiä, aikakauslehtiä, kirjoja ja myös tv- ja radioaineistoa KAVI:n arkistoista.

 

Digitalia-projekti kävi esittäytymässä vapaakappalekirjastojen päivillä 29.5. ja samalla kerrottiin uusista aineistoista ja toiminnoista, joita mm. Digitalia-projektin tutkimuksen myötä on digi.kansalliskirjasto.fi-palveluun toteutettu. Uusina aineistoina voi mainita esimerkiksi kaikkialla auki oleva Rajamme Vartija-lehti, mutta kävimme myös läpi tämän vuoden digitointilistaa Kansalliskirjaston Digitoimme nyt-sivun avulla. Esimerkiksi jos vaihdat digissä hakutulokset ‘Viimeisimmät ensin’ näet listassa ‘Sosialisti’ -lehteä, joten jos haluat uppoutua uuteen aineistoon johon tutkijat eivät vielä ehkä ole tarttuneet, niin nämä “uusvanhat” lehdet ovat hyvä valinta.