Pöytäkirja, 22.3.2012

 Pöytäkirja: neljäs Dilemman hallituksen kokous 2012

 

 

Aika: 22.3. klo 19.12

 

Paikka: Kokoushuone Marx, Uusi ylioppilastalo, 3. krs, Mannerheimintie 5A

 

Läsnäolijat: Jori Käis, Niina Niemi, Niko Lempa, Henri Hyvönen, Heli Eronen, Otso Harju, Mattias Lehtinen, Sarri Nironen, Anni Tolvanen, Jenni Rönkkö, Juuso Kähönen, Akseli Huhtanen, Huu Tiainen

 

1 Kokouksen avaaminen

Anni Tolvanen avasi kokouksen klo 19.15. Puheenjohtajaksi valittiin Anni ja sihteeriksi Jori. Laillisuus ja päätösvaltaisuus todettiin. Läsnäolijat: Jori Käis, Niina Niemi, Niko Lempa, Henri Hyvönen, Heli Eronen, Otso Harju, Mattias Lehtinen, Sarri Nironen, Anni Tolvanen, Jenni Rönkkö, Juuso Kähönen, Akseli Huhtanen, Huu Tiainen

 

2 Pöllön tervehdys

 

Akseli ja Huu kertoivat, että ensimmäinen numero on menossa ensi viikolla painoon. Painoprosessi on kilpailutettu, 430e ensimmäinen numero, hieman kalliimpi koska värikannet jne. Myöhemmistä säästetään. Toisen numeron tulisi ilmestyä toukokuun puoleenväliin mennessä.

 

2.1 Minervan Pöllön omat nettisivut

Ikuisuusprojekti. Epäselvyys sisällöstä ja tarkoituksesta. ”Näyteikkuna” nettiin lehdelle (esim. numerot pdf-muodossa selailtavissa). Dilemman omien sivujen pöllöosio ei ole riittävä ja lisäksi hankala päivittää. 30-40e vuodessa kustantaisivat omat sivut. Hallitus suhtautui myötämielisesti projektiin. Pöllö hoitaa toteutuksen.

 

2.2 Pöllön oheistuotteet

Pöllölle kangaskasseja, T-paitoja tms; ideoitiin netin kautta on-demand-kauppaa jonkin välikäden kautta. Olisi selvitettävä tarkemmat sopimusehdot (irtisanoutumiskonditiot esimerkiksi). Entä ihan käsityö, taikka molempi parempi?

 

2.3 Pöllö ja Parasiitti-klubi

Parasiitti ei ole enää toimintasuunnitelmassa, ei toki tarkoita etteikö voitaisi järjestää. Tilamahdollisuudet kartoitettava. Ajankohta toukokuulla?

 

 

 

3 Opintoasiat

 

3.1 Palautteenkeräysreformi

Juuso ja Niina kävivät puhumassa käyttiksen amanuenssi Ilpo Haloselle, joka on samaa mieltä siitä, että käytännöllisen palautesysteemi on kaoottinen ja uudistuksen tarpeessa. On varmistettava, että nykyinen, poistuva menettely todella korvataan asianmukaisesti eikä palautemekanismi joudu limboon.

 

3.2 Varjo-opinto-opas

 

Opas lähenee valmistumistaan. Dilemman sivuille on avattu keskustelualusta opiskelijoille (suljettu ulkopuolisilta Moodleen, jonne voi kirjautua yliopiston tunnuksilla). Foorumin myötä on nyt tarjota opiskelijoille esseiden ja vastaavien tuotosten jako- ja vertaisarviointimahdollisuus. Admineiden täytyy hyväksyä ivustolle tulevat kommentit, jotta ne julkaistaan; Heli lupautui hoitamaan asiaa .

 

3.3 Otson ja Mattiaksen tutkimukset filosofissa

 

Kysymyksiä opintojen kehittämisestä: onko ollut tarpeeksi luentokursseja, onko liikaa kirjatenttejä, onko kurssien sisältö vastannut weboodissa ilmoitettua, onko työmäärä suhteessa opintopistemäärään, saadaanko tenttikirjojen suhteen tarpeeksi apua. Havaitiin ”häveliäisyyttä” vastauksissa. Vaativista kursseista tulee positiivisin palaute. Ja yleisistä fiiliksistä filosofissa: saako apua omien intressien suhteen (lähestyttävyys). Hyville opettajille kannattaa mainita hyvyydestään. Ovatko painotukset kunnossa; aine tarvitsee tiukemman oman identiteetin.

Vastauksista nousi esiin opiskelijoiden välisen filosofisen vaihdon huonoksi koettu taso. Kenties edellisessä kohdassa mainittu keskustelualusta voisi osaltaan auttaa tähän?

Kyselyformaatti yleensä osoittautui toimivaksi ja jatkossa toistamisen arvoiseksi jatkuvuuden luomiseksi ja mahdollisen kehityksen seuraamiseksi. Tulokset & yhteenveto luovutetaan henkilökunnalle ja vastaajille.

 

3.4 Tutkintouudistukset

 

3.4.1 Humanistisen puolen muutokset

Filosofin ja teoreettisen yhteiset perusopinnot: samat sisällöt, mutta filosofille opetus ruotsiksi? Mitkä ovat käytännön vaikutukset? Teoreettisen amanuenssin mukaan muutos ei ainakaan tällä kierroksella ole dramaattinen.

 

3.4.2 Mitä tuleman pitää valtiotieteellisessä?

Mitään erityisempää ei ole tullut ilmi. Kuitenkin oltava valppaana sen suhteen, että filosofia säilyy filosofiana valtsikassakin.

 

3.5 Opetuksen laadunvalvonta

 

3.5.1 Tasa-arvoselvitys

Dilemmallahan ei tällä hetkellä ole tasa-arvovastaavaa/-työryhmää, kuitenkin tuoreen selvityksen kertomat asiat tasa-arvon tilasta filosofiassa eivät ole mieltäylentäviä. Vastakarvan tapahtuma tulossa, johon voisi järjestää filosofiedustuksen. Olisi aiheellista tehdä uusi tutkimus (edellisen data on vuodelta 2008), jonka pohjalta voitaisiin järjestää relevanttia keskustelua.

 

3.5.2 Analyysityöryhmä

Edellisten kohtien keskustelun sekä ideoidun tasa-arvokyselyn katsottiin jo kattaneen tämän aihealueen pohdinnan riittävästi.

 

4 Talous

Dilemman toinen tili on enimmäkseen käyttämättömänä. Hallitus päätti, että tästä luovutaan.

 

5 Tilat

 

5.1 Laitosjohtajautopia: filosofikoppero Kaisa-taloon?

Poliitikan ja talouden tutkimuksen ja Kultahifin laitosjohtajat ovat tämän kannalla, mikäli Metsätalolta ei tiloja löydy.

 

5.2 Humanisticumin tilaprojektissa mukanaolo?

Potentiaalista joukkovoimaa, toisaalta omien intressien hukkuminen vastakkaisina näkökohtina.

 

6 Virvokeretkikunta

Alennuskupongit helpottavat matkantekoa. Autokuviot järjestyvät. Päivä 29.3.

 

7 Menneet tapahtumat: sopimattomien ratkaisujen bileet

Perusbileet. Järjestelyvastuuta (roudaus vs. siivous jne.) voisi jatkossa jakaa tasaisemmin.

 

8 Tulevat tapahtumat

 

8.1 Sunnuntaibrunssi

Ei Kuppalassa vaan Uudella. Pieta päävastuussa.

 

8.2 Fuksipippalot

Selviteltiin julistepolitiikasta.

 

8.3 Pääsiäisbakkanaalit

Moodi ja Polho tulevat mukaan.

 

8.4 Peli-ilta

Siirrettiin myöhempään ajankohtaan.

 

 

8.5 Pyjamabileet

Tarvitaan ympärivuorokautinen tila. Siirretään syksylle ja korvataan Kuppala UP:lla 19.4.

 

8.6 Karkkisitsit

6.5. Alina-salissa.

 

8.7 Laitoskahvit: seuraavat ja Suomenlinna

25.5. & 13.4. laitoskahvit.

 

8.8 Kulttuuri- ja ruumiinkulttuuririennot

Ruumiinkulttuuri hypättiin yli urheiluvastaavan poissaollessa.

Ekskursiot aloitettu. Seuraava luento + elokuva 30.3. Myös museo- ja oopperaekskursioita.

Leffaillat Kuppalassa …

 

8.9 Suhdetoiminta

… joihin voitaisiin integroida suhdetoimintaa.

 

8.10 Vuosijuhla

Ihmisiä toimikuntaan! Pieni rahasumma toimikunnan käyttöön porkkanaksi mukanaolijoille. Hallitus myöntää rahaa tähän tarkoitukseen. Kokous 29.3.

 

9 Muut esille tulevat asiat

Nylands Nationiin oltu yhteydessä tilavuokran tiimoilta. Kontaki & Habitus & Dilemma -bileet? Kuppalassa?

Uusissa säännöissä ilmeisesti vielä jotain säädettävää.

 

10 Mitä sovittiin?

Katso edelliset kohdat.

 

11 Seuraava kokous

12.4. klo 19 Marxissa.

 

12 Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen 21:26.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *