Piirtäminen ja laskeminen

Examin editorilla voi kirjoittaa LaTex:ia (”Summaus”-merkistä eli Matematiikka-painikkeesta avautuvassa ikkunassa). Editori on vastaava kuin tällä sivustolla https://ckeditor.com/docs/ckeditor4/latest/examples/mathjax.html. Kannattaa kuitenkin huomata, että editorissa oleva linkki dokumentaatioon ei aukea tenttikoneilla.

Piirtonäyttöjen käyttäminen

Kumpulan tenttikoneilla ja Viikin Infokeskuksen tilassa voidaan käyttää Wacom Cintiq -piirtonäyttöjä sekä niiden kanssa piirtokynällä kirjoittamiseen tai piirtämiseen Xournal++ tai Paint-ohjelmaa. HUOM: Piirtonäyttö toimii vain yhdessä tietokoneelle avattavan ohjelman kanssa!

Ks. video suurempana Unitube-palvelussa.

Examinarium-piirtonäyttöjen käyttöohje. Halutessasi voit käydä kokeilemassa tenttitilassa piirtonäyttöjä etukäteen vapaalla tenttikoneella. (Maanantai-aamuisin klo 8.00-9.30 ja tiistaista perjantaisin klo 8.00-8.30 välillä ovet ovat Kumpulan Chemicumin ja Viikin Infokeskuksen tilloissa auki, mutta tentit eivät ole vielä alkaneet.)

Paint soveltuu parhaiten pienten piirrosten tai laskujen tekoon. (Ei mahdollista tehdä useiden sivujen mittaisia tiedostoja, mutta piirtotilaa voi laajentaa asetuksista tiettyyn rajaan asti.)

Xournal++ mahdollistaa useamman sivun mittaiset vastaukset, kuten pitkien laskutehtävien teon. Tenttitilassa on saatavana Xournal++ ohjelman käyttöohje (katso myös alla olevat kuvankaappaukset). Voit halutessasi asentaa ohjelman etukäteen tutustumista varten omalle koneellesi.

https://xournalpp.github.io/     https://github.com/xournalpp/xournalpp