Käyttäjäkysely

Vastaa EXAM-konsortion opetushenkilöstölle suunnattuun käyttäjäkyselyyn

EXAM-konsortio toteuttaa käyttäjäkyselyn 6.5. -17.5.2024 välisenä aikana.

Kysely toteutetaan yhtä aikaa kaikissa konsortiossa mukana olevissa 28 korkeakouluissa. Kyselyyn toivotaan vastauksia, vaikka et käyttäisi EXAM-järjestelmää (HY:ssä nimellä Examinarium) omassa opetuksessasi.

Kyselyyn vastaamiseen menee n. 10 minuuttia. Vastaamalla kyselyyn osallistut sähköisen tenttimisen kehittämiseen sekä omassa korkeakoulussasi että EXAM-konsortiossa.

Kyselylomake on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Linkki kyselyyn.

Kiitos kaikille osallistuville jo etukäteen!

11.4. huoltokatko / service break

Examinariumissa on 11.4. huoltokatko klo 8-10 palvelimen vaihtumisen vuoksi. Tenttitilat ovat kyseisen päivän kiinni ja avataan katkon päättyessä. Katko vaikuttaa myös tenttiaikojen varaamiseen ja tentaattorien toimintaan.

Examinarium will be out of service on 11 April from 8-10 due to a server upgrade. The exam rooms will be closed. The outage will also affect the booking of new exam times and the activities of the examiners.

Muutoksia keskustan tenttitiloissa

Loppukevään aikana tenttitilat siirtyvät keskustassa Aleksandriasta Kaisa-talon puolelle Aleksandriassa alkavan remontin vuoksi.

Aleksandrian 4 kerroksen tenttitila suljetaan 22.4. alkaen. Tenttivierailutilaksi vaihtuu väliaikaisesti Aleksandrian K133 tila, jolloin osa koneista on myös tenttivierailukäytössä ja osa pelkästään HY:n opiskelijoiden käytössä.

Kaisa-talon kolmanteen kerrokseen avataan uusi tenttitila toukokuun alussa.

Aleksandrian K133-tila suljetaan 2.6.lopulla ja vastaavasti uusi tila avataan Kaisa-talon viidenteen kerrokseen. Tenttivierailutilaksi vaihtuu Kaisa-talon kolmannen kerroksen tila.

Tenttitiloja on käytettävissä Aleksandriassa tai Kaisassa koko muutoksen ajan. HY:n opiskelijat voivat käyttää myös muiden kampusten tenttitiloja.

 

Webinaari 12.3. ja 19.4. ”Käyttökokemuksia EXAM-tenttimisestä”

Keväällä 2024 EXAM-konsortio järjestää kaksi webinaaria. Webinaarit järjestetään tässä Zoom-osoitteessa.
Webinaareihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua ja puheenvuorot ovat katsottavissa myös tallenteelta myöhemmin. Webinaarien sisällöt ja tallenteet päivitetään EXAMin verkkosivuille.

Webinaari 1: ti 12.3.2024 klo 15–16 Käyttökokemuksia EXAM-tenttimisestä
Webinaarissa opettajat jakavat kokemuksiaan EXAMin hyödyntämisestä opetuksessaan eri oppiaineissa.
Puheenvuoro 1: Patologian kurssitenttien järjestäminen EXAM-tenttiakvaarioissa – Vesa-Matti Pohjanen, Oulun yliopisto
Puheenvuoro 2: Matematiikka ja EXAM-tenttiminen – Johanna Rämö, Itä-Suomen yliopisto

Webinaari 2: pe 19.4.2024 klo 14-15 Käyttökokemuksia EXAM-tenttimisestä
Webinaarissa opettajat jakavat kokemuksiaan EXAMin hyödyntämisestä opetuksessaan eri oppiaineissa.
Puheenvuoro 1: EXAM-tenttien toteuttaminen kemia opinnoissa – Mikko Salomäki, Turun yliopisto
Puheenvuoro 2: Radiologian ja kirurgian tenttiminen EXAM-järjestelmässä – Markku Iivanainen, Turun yliopisto

Uusi versio: tenttivastausten julkaisu ja kysymysten siirto Moodlesta

Examinariumista otetaan käyttöön uusi versio 6.2. keskiviikkona 23.8.

Tentaattorilla on nyt mahdollisuus julkaista opiskelijoille hänen kysymyksensä ja vastauksensa automaattisesti tentin arvioinnin yhteydessä.

  • Päätös julkaisusta on tehtävä ennen ensimmäisen tenttivastauksen lukitsemista, jotta kaikki tentin suorittaneet ovat tasavertaisessa asemassa. Julkaisua ei myöskään voi ottaa tämän jälkeen pois käytöstä.
  • Movalintakysymyksissä opiskelijat näkevät kysymystekstin ja valitsemansa vastausvaihtoehdot.
  • Asetus löytyy uudelta välilehdeltä ”Arviointiasetukset”, johon siirtyi myös valinta kokonaissuoritus / osasuoritus.

Toisena uutuutena Moodlesta on mahdollista siirtää essee- ja monivalintakysymyksiä Examinariumiin joko yksitellen tai yhden kategorian kysymykset kerralla. Katso tarkemmat tiedot EXAM-konsortion ohjeista (luonnos). Siirron jälkeen kysymykset kannattaa tarkistaa.

Syksyn muistilista opettajille

Nyt on hyvä aika tarkistaa, että tentit ovat kunnossa uutta lukuvuotta varten:

Katso, mitä Examinarium-tenttejä Sisussa on syksylle avattu ja tarkista, että niitä vastaavat tentit löytyvät Examinariumista. Examinarium-tentin käyttämän Sisu-toteutuksen näkee avaamalla tentin asetukset ja katsomalla ”Opintojakson nimi” -kentän tiedot. Tarkista etenkin nimen perässä olevat päivämäärät.

Uutta lukuvuotta varten Sisuun tehdään yleensä uudet toteutukset Examinarium-tenttejä varten. Jos vanhaa tenttiä käytetään uuden pohjana, otetaan vanhasta tentistä kopio ja yhdistetään se uuteen toteutukseen. Samalla voi päivittää tentin kysymyksiä ja ohjeistuksia.

  • Sisun toteutus haetaan kirjoittamalla opintojakson koodi kokonaisuudessaan hakukenttään.
  • Jos oikeanlaista toteutusta ei löydy, ota yhteyttä siihen henkilöön, joka koulutusohjelmallesi tekee toteutukset. (Examinarium näyttää alkaneet ja kolmen kuukauden sisällä alkavat toteutukset)
  • Hyvä käytäntö on asettaa tenttiperiodi korkeintaan toteutuksen keston mittaiseksi. Tällöin on helpompi huomata, kun toteutus on päättynyt.
  • Katso tarkemmat ohjeet kopiointiin

Jos käytät henkilökohtaisia tenttejä, muistuta opiskelijaa ilmoittautumaan Sisussa tentissä käyttämääsi toteutukseen. Muuten arvosanaa ei pysty kirjaamaan automaattisesti Examinariumista, tai opettajana itse Sisuun.

  • Arvosanat haetaan Sisuun Examinariumista kerran, arvioinnin lukitsemista seuraavana yönä. Vain kokonaissuorituksena lukitut arvioinnit haetaan Sisuun.
  • Jos opiskelijan ilmoittautuminen puuttuu tai kirjaus ei muusta syystä mene läpi, saat seuraavana aamuna viestin ”Assessment transfer from Exam to Sisu failed”.

Jos tentissäsi on valinnaisia aihealueita, muista ohjeistaa tämä tentin perustiedoissa kohdassa ”Tenttivarauksen aikana näkyvä ohjeistus opiskelijalle”.

Jos tentissäsi on jotain erityisvaatimuksia ohjelmistojen tai koneiden varustelun suhteen, tämä on hyvä kertoa tenttivarauksen aikana näkyvässä ohjeistuksessa. Asia vaikuttaa paitsi tenttitilojen valintaan, myös mahdollisuuksiin suorittaa tentti tenttivierailuna toisen korkeakoulun tiloissa.

Biokeskus 1:sen remontin vaikutus tenttitiloihin

Biokeskus 1.sen alakertaa remontoidaan syyslukukaudella -23. Remontista kantautuu ääniä myös 4. kerroksen tenttitiloihin, jotka ovat tästä syystä pois käytöstä.

Lähimmät korvaavat tenttitilat ovat Viikin Infokeskuksessa ja Kumpulan kampuksella (Chemicumissa ja Physicumissa). Yksilöllisten järjestelyjen Examinarium-tentit järjestetään Kaisa-talossa.

Seuraamme remontin tilannetta ja pyrimme avaamaan tenttitilat heti kun mahdollista.

Kurssitentti Examinariumissa

Kurssitentti eroaa kirjatentistä siinä, että tenttiperiodi on lyhyempi ja rajatumpi. Uusintakertojen määrä on myös rajoitettu.

Tästä syystä suoritus on, että kurssitentin tenttiperiodi jaetaan Examinariumissa kahteen osaan: heti kurssin jälkeen olevaan kurssitenttiin ja pienen arviointitauon jälkeen olevaan uusintatenttiperiodiin.
(Klikkaa interaktiivinen kuva suuremmaksi thinglink-kuvakkeesta)