Kirjoittajat

Tältä sivulta löydät Fuksivuosi Viikissä -blogin kirjoittajat. Blogia ovat kirjoittaneet elintarviketieteiden, eläinlääketieteen, farmasian, maataloustieteiden, metsätieteiden, molekyylibiotieteiden, ympäristö- ja elintarviketalouden sekä ympäristötieteiden fuksit.

Elintarviketieteiden bloggaajat

Olen Faisa ja kotoisin Turusta. Lukiossa en ollut niinkään kiinnostunut mistään tietystä alasta, mutta kemia ja biologia olivat erityisesti abivuonna kiinnostavia aiheita. Pienen googlailun (ja muutaman välivuoden) jälkeen löysin syksyllä tieni tänne Viikkiin opiskelemaan elintarviketieteitä maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan. Teksteissäni tulen käsittelemään muun muassa opiskelijan arkea, elämää Viikissä sekä tietenkin fuksivuoden menoja, joten pysy kuulolla! Lue kaikki Faisan jutut!

riina h muokattu

Riina H. kirjoitti ylioppilaaksi 2014 keväänä ja haki suoraan lukiosta Viikkiin lukemaan elintarviketieteitä. Hakemaan innostivat kiinnostus luonnontieteisiin, erityisesti biologiaan ja kemiaan, mutta käytäntöäkin piti olla. Elintarviketieteissä Riinaa kiinnostaa todella moni asia, aina tuotekehityksestä markkinointiin ja ruuan alkutuotannosta globaaliin ravinnon riittävyyteen ja laatuun. Riinan kaikki bloggaukset.

 

Eläinlääketieteen bloggaajat

Olen Annika, eläinkääkisvarsa vuosimallia 2018 Tuusulan Jokelasta. Olen ollut tekemisissä jos jonkinmoisten elukoiden kanssa koko ikäni, mutta jostain syystä eläinlääkärin ammatti nousi mieleeni vasta lukion kakkosella todettuani, että eihän mikään homma kiehdo minua niin paljon. Tätä päätöstä seurasi valmistuminen ylioppilaaksi ja vuoden raivokas valmistautuminen pääsykokeisiin, joka onnekseni päättyi unelmieni koulun ovien aukeamiseen. Lue kaikki Annikan kirjoitukset.

Olen Taru ja opiskelen eläinlääkiksessä. Viikki oli minulle  ennestään tuttu paikka, sillä opiskelin aiemmin biologian kandiohjelmassa. Aloin kiinnostua alasta yläasteen aikana, kun erityisesti biologia tuntui mielenkiintoiselta ja tiesin, että haluan akateemisen ammatin. Ensimmäiset kuukaudet unelmieni opiskelupaikassa ovat vastanneet odotuksiani ja odotan innolla tulevia opintoja. Lue kaikki Tarun kirjoitukset.

Olen Sandra, nykyinen varsa eli eläinlääketieteen fuksi vuosimallia -98. Muutin tänne Viikkiin Sastamalasta Mouhijärveltä, kun rimaa hipoen elukan ovet tänä syksynä minulle aukenivat. Lukion jälkeen vietin yhden välivuoden puoliksi kaupan kassalla motivaatiotani kasvattaen ja puoliksi hiki otsalla pääsykokeisiin valmistautuen. Harrastan lenkkeilyä, kavereiden kanssa hengailua ja ratsastusta aina kun saan siihen mahdollisuuden. Eläinlääkis on ollut unelmissani jo lapsesta saakka ja nyt pääsenkin jakamaan teille fuksivuoteni iloja ja suruja yliopiston seinien sisäpuolelta! Lue kaikki Sandran kirjoituset.

Olen Eve, tämän vuoden eläinlääkisvarsa, joita myös fukseiksi joskus kutsutaan. Kiinnostus eläinten hyvinvointia ja lääketiedettä kohtaan toi minut tänne Suomen ainoaan eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan. Olen päättänyt ottaa fuksivuodesta kaiken irti ja lisäksi raportoida teille tänne tulevan eläinlääkärin ilon, surun ja ihmetyksen aiheista. Lue kaikki Even jutut!

 

Farmasian bloggaajat

Mie oon Birgitta ja olen kotoisin Lappeenrannasta. Opiskelen farmasian tiedekunnassa tappina eli toisin sanoen fuksina. Valmistuin lukiosta 2016 syksyllä ja päädyin tänne opiskelemaan, koska olen aina ollut kiinnostunut kaikesta ihmisen hyvinvointiin liittyvistä asioista ja muiden auttamisesta. Miuta alkoi myös lukion loppuvaiheilla kiinnostaa lääkeaineiden toimiminen ihmiskehossa. Totesin myös kuinka monia ovia tämä ala voi miulle avata tulevaisuudessa. Harrastan esteratsastusta ja suomalaista kansantanssia. Miun kirjoituksissani tulen kertomaan millaista on opiskella farmaseutiksi, opiskelijaelämästä ja ylipäätään tappi vuodestani, joten stay tuned!

Olen Katja, fuksi farmasian tiedekunnalta, eli tuttavallisemmin kutsuttuna tappi. Lukion ja välivuoden jälkeen päädyin farmasialle, sillä ihmisen biologia ja kemia ovat kiinnostaneet jo pidemmän tovin, ja olen haaveillut akateemisesta, ihmisläheisestä ja käytännönläheisestä ammatista. Terveydenhoitoon liittyvä ura on tuntunut luontevimmalta, mutta myös tutkijan työ on herättänyt mielenkiintoa. Kirjoituksissani kerron vaikutelmista farmasian alalta ja opiskelijaelämästä, sekä yleisesti sellaisia asioita, joita olisin toivonut tietäväni opiskelupaikkaa etsiskelevänä lukiolaisena. Lue kaikki Katjan jutut!

 

Maataloustieteiden bloggaajat

pia_huotari_nelio

Olen Pia, alun perin tyrnäväläiseltä lypsykarjatilalta kotoisin oleva, sittemmin oululaistunut ja lopulta Helsinkiin päätynyt maataloustieteiden fuksi. Maitotilan tyttönä lehmät ovat lähellä sydäntäni, ja tulevaisuudessa siintääkin mahdollisesti erikoistuminen kotieläintieteisiin. Vapaa-ajalla harrastan lukemista, epämääräistä kuvataiteilua ja huonohkon huumorin viljelemistä. Lue kaikki Pian kirjoitukset!

Blogi_eeva1Olen Eeva, innokas ja aina tapahtumiin valmis maataloustieteiden fuksi. Lukion jälkeen vietetyn välivuoden jälkeen päädyin kuin päädyinkin Viikkiin. Lehmät ja maatalous ovat vieneet maajussin tyttären sydämen jo aikaa sitten ja voisikin sanoa, ettei omena kauaksi puusta putoa. Suuri talo Hämeenkyrössä Pirkanmaalla vaihtui Latokartanon Ylioppilaskylän soluasuntoon Helsingissä, mutta näkee täälläkin sentään lehmiä – muuallakin kuin kirjojen sivuilla.

Anna-Kaisa

Maataloustieteiden opinnot veivät mukanaan alun perin kemiaa yliopistolle opiskelemaan tulleen Anna-Kaisa Salovaaran. Häntä kiinnostavat erityisesti maataloustuotannon säilyminen kotimaassa, tuotannon kannattavuus ja kestävyys sekä kuluttajavalintojen vaikutukset. Yliopistolla jo jokusen vuoden viettänyt Anna-Kaisa ei jaksa enää koluta jokaisia juhlia, mutta osallistuu aktiivisesti mm. ainejärjestötoimintaan. Anna-Kaisan kaikki bloggaukset.

kuva_noorasassali_rajattu

Noora Sassali on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta ja opiskelee kasvintuotantotieteitä. Veri vetää sekä maalle että merelle ja fuksivuoden jälkeen onkin edessä valinta: suunnatako agronomiksi vai merikapteeniksi. Latokylässä Noora soittelee solunaapureidensa iloksi ahkerasti pianoa ja klarinettia.
Nooran kaikki bloggaukset.

Outi Pukarisen tie kasvintuotantotieteiden opintojen pariin ei ole kaikista tavanomaisin. Outi on jo ehtinyt hankkia viestintäalan ammattitutkinnon ja tehdä töitä usean vuoden ajan. Haave tutkijan urasta ja luomutuotannon parissa työskentelystä saivat hänet kuitenkin hakemaan yliopistoon. Outin kaikki bloggaukset. Outin oma, mesipistiäisin keskittyvä Bombus sapiens -blogi.

Sanna-Kaisa Kopponen siirtyi suoraan lukion penkiltä opiskelemaan kotieläintiedettä yliopistoon. Valinta oli helppo, sillä hän on harrastanut hevosia 10 vuotta. Blogissa Sanna-Kaisa kertoo, miten opinnot lähtevät käyntiin ja sopeutuuko pohjois-pohjanmaalainen Helsingin Viikkiin. Sanna-Kaisan kaikki bloggaukset.

 

Metsätieteiden bloggaajat

Olen Maria, metsätieteitä Hollolasta Viikkiin opiskelemaan muuttanut fuksi. Jo yläasteella minulle markkinoitiin metsäalan uramahdollisuuksia, ja siitä metsä jäi ajatuksiin pyörimään koko lukioajaksi. Metsän lisäksi lähellä sydäntä ovat partio ja kansantanssi. Lue kaikki Marian kirjoitukset.

 

Mä oon Riina. Olen kotoisin Espoossa, vaikkakin Kajaanissa mummolassa tulee oltua aina kun mahdollista. Metsätieteiden fuksiksi päädyin suoraan lukiosta, tosin pitkällisen pohdinnan jälkeen, koska maailman (ja liito-oravien) pelastaminen ja kestävä kehitys ovat lähellä sydäntäni. Maailman pelastamisen ja ituhippeilyn lisäksi tykkään taiteesta ja olen harrastanut keramiikkaa kohta seitsemän vuotta. Myös museot ja vanhat rakennukset ovat suuri rakkauteni. Lue kaikki Riinan jutut!

hilla_laakkonen_nelio

”Metsässä on tulevaisuus”, kertoo Hilla Helsingistä. Luonnonvarojen kestävä käyttö ja ympäristöpoliittiset kysymykset ovat kiehtoneet Hillaa jo pidemmän aikaa. Viikin kampukselle hän tiesi hakevansa lukion alusta alkaen. Kenttäkursseista ja metsäretkistä selviää tämä armeijan käynyt metsäylioppilas säässä kuin säässä. Lue kaikki Hillan kirjoitukset!

 

sini muokattu

Sini aloitti toisen fuksivuotensa yliopistossa metsätieteiden alalla. Veri on vetänyt luonnonvara-alalle alusta lähtien; lukion jälkeen Sini opiskeli vuoden metsätaloutta ammattikorkeakoulussa, mutta päätyi vaihtamaan alan Helsingin yliopistoon ja akateemiseen elämään. Kestävä kehitys ja luontoarvot ovat Sinille tärkeitä. Sinin kaikki bloggaukset.

 

”Yliopistomaailma on ihmeitä täynnä”, kertoo suoraan lukion penkiltä Viikkiin siirtynyt Reetta.  Helsingissä kasvanut Reetta odottaa innolla metsätieteiden opintoihin kuuluvia kenttäkursseja ja maastoretkiä sekä tietysti opiskelijaelämää, mikä metsäylioppilailla on tunnetusti aktiivista.
Reetan kaikki bloggaukset
.

 

Kiinnostus luontoon ja Suomen metsiin ajoi Kajaanin lukiosta  kirjoittaneen Kaisa Mannisen opiskelemaan metsätieteitä Helsinkiin. Haaveissa siinteli monipuolisen yliopistotutkinnon suorittaminen. Missä tahansa liikkuukaan, jonkinlaista luontoa on aina ympärillä tarkasteltavaksi – siksi maatalous-metsätieteellisen opetustarjonta vaikutti Kaisasta houkuttelevalta. Kaisan kaikki bloggaukset.

 

Molekyylibiotieteiden bloggaajat

O

Aino on biotekniikan fuksi. Haaveet teekkarielämästä vaihtuivat biotekniikkaan, sillä mielenkiinto kloonaukseen ja sonnien jalostamiseen – tai uraan Fazerin tuotekehittelijänä – nousivat välivuoden aikana prosessiteekkariuden ohi. Valintaan puoltavasti vaikuttivat myös Viikissä kotoista tunnelmaa luovat lehmät. Ainon kaikki bloggaukset.

 

Ympäristö- ja elintarviketalouden bloggaajat

Olen Katja ja opiskelen ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmassa maatalous- metsätieteellisessä tiedekunnassa. Ohjelmassamme voi valita joko maatalous-, ympäristö-, ja luonnonvaraekonomian tai elintarviketalouden ja kulutuksen opintosuunnan. Itse suunnittelen erikoistuvani ympäristö- ja luonnonvaraekonomiaan. Lukion jälkeen etsin itselleni sopivaa koulutusohjelmaa välivuoden ajan, ja lopulta ihastuin taloustieteellisen ajattelun ja luonnonvarojen kestävän käytön liittoon. Lue kaikki Katjan kirjoitukset.

Hei, olen Helmi, ympäristö- ja elintarviketalouden fuksi maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta. Suoraan lukiosta Viikkiin minut toivat kiinnostus ympäristöasioita kohtaan ja halu tehdä oma osuuteni planeetan tulevaisuuden eteen. Kotoisin olen Keski-Suomesta ja pyrin teksteissäni käsittelemään elämää tuoreen helsinkiläisen näkökulmasta sekä YET-kandiopintojen että vapaa-ajan puolelta. Lue kaikki Helmin kirjoitukset.

Olen Samuli, ympäristö- ja elintarviketalouden kandiopiskelija maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Kandiohjelmastamme valmistuu taloustieteilijöitä, jotka erikoistuvat elintarviketalouden ja kulutuksen opintosuuntaan tai maatalous-, ympäristö-, ja luonnonvaraekonomian opintosuuntaan. Itse olen tällä hetkellä kiinnostunut eniten ympäristö- ja luonnonvaraekonomiasta. Tulin Viikkiin alanvaihtajana. Olen aikaisemmin valmistunut Palveluiden tuottamisen ja johtamisen restonomiksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta. Olen koko elämäni ajan työskennellyt ravintola-alalla. Kipinä Viikkiin hakemiseen tulikin töiden takia. Pääsin työssäni näkemään ja maistamaan monien hienojen tuottajien raaka-aineita, mikä sai minut kiinnostumaan yhä enemmän luonnosta ja sen kestävästä käytöstä. Lue kaikki Samulin jutut!

Alunperin kauppakorkeakouluun aikonut Laura Mäkikoski löysi maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opinnot ystävän kautta. Tutustuminen Viikin laajaan kurssitarjontaan sai mielen muuttumaan ja Laura valitsikin hakukohteekseen taloustieteen laitoksen markkinoinnin.
Lauran kaikki bloggaukset.

Matematiikka vaihtui elintarvike-ekonomiaan, sillä kahvihifistelevä keittiöfilosofi Tomi Peltola haluaa olla mukana kehittämässa suomalaista ruokakulttuuria.
Tomin kaikki bloggaukset.

 

Ympäristötieteiden bloggaajat

Olen Janina, ympäristötieteiden fuksi Korson kuningaskunnasta. Viikkiin päädyin suoraan lukion jälkeen. Hain opiskelemaan ympäristötieteitä, koska olen aina ollut kiinnostunut ympäristöongelmista ja niiden ratkomisesta. Muita kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa veneily ja yleisurheilu, joista jälkimmäisen kanssa puuhastelen päivittäin. Olen myös tvexari eli KaTulapsi eli teen kaksikielistä tutkintoa suomeksi ja ruotsiksi. Blogiin kirjoittelen ainakin ympäristötieteiden opiskelusta, kaksikielisestä tutkinnosta ja yleisemmin opiskelijaelämästä! Lue kaikki Janinan jutut!

riinakoivuranta muokattu

Riina Koivuranta on agroekologian maisteriopintoja suorittamaan tullut ympäristösuunnittelija. Työelämän ja vanhempainvapaiden jälkeen tiedonjano kasvoi niin suureksi, että hörppy Viikin ylitsevuotavasta maljasta tuntui tarpeelliselta. Riina pohtii mm. miltä maistuvat opinnot tauon jälkeen ja kuinka yhdistetään opiskelu ja perhe-elämä. Riinan kaikki bloggaukset.