Elämää ja opiskelijaelämää fuksivuonna

Ekologeille pakollisella Pohjois-Suomen kenttäkurssilla vierailimme Kevon kauniissa maisemissa.

On tiistai aamu ja kello on kahdeksan syyskuun ensimmäisellä viikolla. Ensimmäinen vuosi on nyt takana ja ensimmäinen luento Viikissä alkaa kohta. Vähän alle viikko sitten, keskiviikkona katselin Kevojärveä Pohjois-Suomen kurssilla. Noin vuosi sitten alkoi johdatukseni metsätieteen opintoihin kurssilla ”Johdatus metsätieteen opintoihin”.  Olen oppinut näkemään puut metsästä sekä puiden muodostaman metsän. Ja paljon muuta…

Jatka lukemista ”Elämää ja opiskelijaelämää fuksivuonna”

Eläinlääkiksen eka vuosi pikakelauksella

Kesä ja kärpäset alkavat olla takana päin, fuksivuosi on saatu päätökseen ja uudet varsat ovat astuneet sisään yliopiston ovista. Paljon onnea uusille eläinlääkiksen opiskelijoille! Nyt onkin aika tehdä yhteenveto vuoden tapahtumista kuvien kera.

Ensimmäinen vuosi yliopistossa kului ihan silmänräpäyksessä ja alkaakin jo mahanpohjassa kutittaa ajatus siitä, miten nopeasti seuraavat opiskeluvuodet kuluvatkaan. Onneksi kuitenkin on vielä monta ihanaa vuotta aikaa opiskella, sillä tuntuu että elän elämäni parasta aikaa juuri nyt. Jatka lukemista ”Eläinlääkiksen eka vuosi pikakelauksella”

Elämä eläinlääkiksen pääsykokeen jälkeen

Pääsykoe on nyt takanapäin ja edessä on enää piinaava tulosten odottelu. Tulostenhan pitäisi tulla 28.6 mennessä, joten jonkun aikaa tässä saa vielä kärvistellä. Toivottavasti koe meni kaikilta suunnitelmien mukaan ja annoitte kaikkenne. Olipa tämänhetkinen fiilis sitten mikä tahansa, niin antakaa itsellenne iso taputus olkapäälle ja lupa rentoutua, olette sen ansainneet. Ajattelin tässä tekstissä suunnata katseen tulevaan ja kertoa, miten itse koin hyödylliseksi valmistautua tulosten saapumiseen sekä valaista vähän ensi vuoden pääsykoekäytäntöjä siltä osin kuin niistä tiedän.

Jatka lukemista ”Elämä eläinlääkiksen pääsykokeen jälkeen”

Mietteitä opinnoista ja vinkkejä eläinlääkiksen pääsykokeeseen

Aurinko paistaa, ruoho alkaa vähitellen vihertää ja linnut laulavat. Kevään myötä olemme päässeet ensi kertaa kosketuksiin käytännön työhön vastasyntyneen varsan hoitokurssilla. Vertailevan eläintieteen kurssin myötä saamme pian tutustua ja käsitellä erilaisia eksoottisia eläimiä. Isoja tapahtumia on takana ja edessä ensimmäinen opiskelijavappu, jota jo innolla odotamme. Nyt ajattelin vähän tiivistää teille mitä mietteitä kevätlukukauden opinnoissa on herännyt ja samalla tsempata ja antaa vinkkejä tuleviin pääsykokeisiin.

Uskokaa pois, kun pääsette sisään, se on kaiken sen vaivan arvoista!

Jatka lukemista ”Mietteitä opinnoista ja vinkkejä eläinlääkiksen pääsykokeeseen”