Elämä eläinlääkiksen pääsykokeen jälkeen

Pääsykoe on nyt takanapäin ja edessä on enää piinaava tulosten odottelu. Tulostenhan pitäisi tulla 28.6 mennessä, joten jonkun aikaa tässä saa vielä kärvistellä. Toivottavasti koe meni kaikilta suunnitelmien mukaan ja annoitte kaikkenne. Olipa tämänhetkinen fiilis sitten mikä tahansa, niin antakaa itsellenne iso taputus olkapäälle ja lupa rentoutua, olette sen ansainneet. Ajattelin tässä tekstissä suunnata katseen tulevaan ja kertoa, miten itse koin hyödylliseksi valmistautua tulosten saapumiseen sekä valaista vähän ensi vuoden pääsykoekäytäntöjä siltä osin kuin niistä tiedän.

Jatka lukemista ”Elämä eläinlääkiksen pääsykokeen jälkeen”

Mietteitä opinnoista ja vinkkejä eläinlääkiksen pääsykokeeseen

Aurinko paistaa, ruoho alkaa vähitellen vihertää ja linnut laulavat. Kevään myötä olemme päässeet ensi kertaa kosketuksiin käytännön työhön vastasyntyneen varsan hoitokurssilla. Vertailevan eläintieteen kurssin myötä saamme pian tutustua ja käsitellä erilaisia eksoottisia eläimiä. Isoja tapahtumia on takana ja edessä ensimmäinen opiskelijavappu, jota jo innolla odotamme. Nyt ajattelin vähän tiivistää teille mitä mietteitä kevätlukukauden opinnoissa on herännyt ja samalla tsempata ja antaa vinkkejä tuleviin pääsykokeisiin.

Uskokaa pois, kun pääsette sisään, se on kaiken sen vaivan arvoista!

Jatka lukemista ”Mietteitä opinnoista ja vinkkejä eläinlääkiksen pääsykokeeseen”

Kuulumisia eläinlääkiksestä

Takana taas pari kurssia ja varsavuosi alkaa olla lopuillaan. Koulua on jäljellä vielä reilu kuukausi, mutta tässä välissä vielä lomaillaan pääsiäisen molemmin puolin ja nautitaan kevätsäästä! Ruoansulatuksen kurssin yhteydessä opiskeltiin tietenkin ruoansulatuselimistön anatomiaa ja fysiologiaa, labratöissä tutkittiin pötsin sisältöä ja navettavierailulla pääsi kuuntelemaan pötsiääniä. Pötsin alkueläimissä riitti ihmeteltävää varmaan kaikille!

Jatka lukemista ”Kuulumisia eläinlääkiksestä”

ChemBio-messut 2019 – kemian ja bioalan tärkein kohtaamispaikka

 

ChemBio-messut on Messukeskuksessa parin vuoden välein järjestettävä kemian ja bioalan toimijoille suunnattu kaksipäiväinen tapahtuma. Tänä vuonna messut järjestettiin 27. – 28.3., ja niille kokoontui yli 100 näytteilleasettajaa ja yli 4000 kävijää. ChemBio on suunnattu kaikille alasta kiinnostuneille fuksista tohtoriopiskelijaan. Molekyylibiotieteiden kandiopiskelija jalkautui messuille selvittämään, mitä niillä on tarjota molen opiskelijalle. Jatka lukemista ”ChemBio-messut 2019 – kemian ja bioalan tärkein kohtaamispaikka”