Melua ja putkiremontteja

Viidennellä kurssikerralla pääsimme jälleen kerran vauhdilla työn touhuun. Tällä kertaa agendassa oli esimerkiksi bufferointia ja clippailua. Harjoittelimme yhdessä kyseisiä toimintoja Pornaisista tehdyllä aineistolla, jonka jälkeen pääsimmekin itse selvittämään muun muassa Helsinki-Vantaan lentokentän melualueiden asukastietoja sekä muita mielenkiintoisuuksia.

Kuvassa 1 löytyvistä taulukoista voi tutkiskella tehtävistä saamiani vastauksia.

Kuva 1. Kurssikerran tehtävien vastauksia

Tällä kertaa suurimpia haasteita aiheuttivat sekä taajama- että putkiremonttitehtävän viimeinen vaihe. Taajamatehtävässä en osannut eritellä alueita toisistaan ja putkiremonttitehtävässä harmaita hiuksia aiheutti tietokantojen yhdistäminen (mikäli siinä edes niin piti tehdä, jos ei niin sitten se oli se mikä ei onnistunut). Tämän takia kuvassa 2 ei ole visualisoitu “putkiremontti-idenksiä” vaan yksinkertaisesti jokainen vuosina 1965-1970 rakennettu kerrostalo. Tämä on haaste, jonka ratkaisemisen pariin tulen vielä palaamaan.

Kuva 2. Todennäköisesti putkiremonttia kaipaavat rakennukset

Tiitun sanoja lainatakseni:

“En tiedä enää mistään mitään. Viime viikko tuntui vielä valoisalta, mutta tällä viikolla itsenäiset tehtävät olivat kryptistä soppaa. Ilman ohjeita tuntui kuin lilluisi avomerellä ilman pelastusrengasta. Tuntuu ristiriitaiselta, että vaikka QGIS alkaa tuntua selkeämmältä, olen silti tasaisin väliajoin aivan hukassa.”

Never stop the madness ja kohta vedetään taas.

 

Lähteet:

Liljeroos, T. (18.2.2022) Viikko 5: En tiedä, mitä tapahtuu, mutta ei tiedä Muumipappakaan. Tiitun Gisreissu. Viitattu 26.2.2022. https://blogs.helsinki.fi/litili/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *